Ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε βραβείο - Το έχει λάβει και η ηγέτιδα της Μιανμάρ την οποία κατηγορεί για εθνοκάθαρση

Ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε βραβείο - Το έχει λάβει και η ηγέτιδα της Μιανμάρ την οποία κατηγορεί για εθνοκάθαρση Facebook Twitter
0

Ο ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε σήμερα στην πόλη του Δουβλίνου ένα βραβείο με το οποίο είχε τιμηθεί και η ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούγκ Σαν Σου Κι, την οποία κατηγόρησε για «εθνοκάθαρση» σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, ο Μπομπ Γκέλντοφ είπε πως το «Δουβλίνο δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτή τη γυναίκα». Μπορεί ο αρχικός της αγώνας να ήταν σύμφωνος με τις ιρλανδικές αξίες, αλλά «ξεγελαστήκαμε, είναι μια δολοφόνος», πρόσθεσε.


Μη θέλοντας να έχει σχέση με τη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Κι, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες υπό τα πυρά της κριτικής για τη διαχείριση της κρίσης με τους Ροχίνγκια, ο Μπομπ Γκέλντοφ επέστρεψε το βραβείο «Ελευθερία της πόλης του Δουβλίνου» που είχε λάβει ο ίδιος το 2005 και η Αούνγκ Σαν Σου Κι το 1999.


«Πρέπει να επιστρέψει το Βραβείο Νόμπελ, πρέπει να επιστρέψει το βραβείο 'Ελευθερία της πόλης' και ίσως και να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στη Χάγη» που δικάζει πρόσωπα που κατηγορούνται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρόσθεσε ο τραγουδιστής μιλώντας στα ΜΜΕ.


Περίπου 900.000 Ροχίνγκια έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς προσφύγων στο νότιο τμήμα της χώρας. Η έξοδος περισσότερων από 600.000 εξ αυτών από τα τέλη Αυγούστου έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ «εθνοκάθαρση».


Τραγουδιστής και επικεφαλής των Boomtown Rats, ο Μπομπ Γκέλντοφ, 66 ετών, κατάγεται από την περιοχή του Δουβλίνου και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ομάδα Band Aid που δημιουργήθηκε το 1984 προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό της Αιθιοπίας, που μαστιζόταν από την πείνα. Πιο πρόσφατα, το 2014, συνέστησε μια νέα ομάδα για να συγκεντρώσει χρήματα κατά του Έμπολα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM