Ο Μάικλ Κέιν «τρομοκρατήθηκε» την πρώτη φορά που είδε τον Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ: «Με άφησε άναυδο»

Ο Μάικλ Κέιν «τρομοκρατήθηκε» την πρώτη φορά που είδε τον Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ: «Με άφησε άναυδο» Facebook Twitter
Ο Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο «The Dark Knight» του 2008 / Φωτ: Warner Bros. Pictures
0

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Don't Look Back, You'll Trip Over», ο θρυλικός ηθοποιός Μάικλ Κέιν μοιράζεται τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα της ταινίας «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου συνεργάστηκε με τον εκλίποντα Χιθ Λέτζερ.

Ο Κέιν υποδύθηκε τον ρόλο του μακροχρόνιου μπάτλερ του Μπρους Γουιέιν, Άλφρεντ Πένιγουορθ, ενώ ο Λέτζερ ενσάρκωσε τον εμβληματικό Τζόκερ στη δεύτερη ταινία της τριλογίας.

«Το πασαλειμμένο μακιγιάζ, τα αλλόκοτα μαλλιά, η περίεργη φωνή... Ήταν ανατριχιαστικό» γράφει ο Κέιν για τον συμπρωταγωνιστή του και συνεχίζει: «Με άφησε εντελώς άναυδο την πρώτη φορά που τον είδα σε δράση - τρομοκρατήθηκα».

Ο Λέτζερ έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2008 στη Νέα Υόρκη, λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες. Η ερμηνεία του, ανάγκασε το υπόλοιπο καστ να «ανεβάσει το επίπεδό του», όπως αναφέρει ο Κέιν.

Ο Μάικλ Κέιν «τρομοκρατήθηκε» την πρώτη φορά που είδε τον Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ: «Με άφησε άναυδο» Facebook Twitter
Ο Μάικλ Κέιν / Φωτ: EPA, αρχείου

«Ο Χιθ ήταν μόλις 28 ετών όταν έφυγε από τη ζωή», συνεχίζει ο διάσημος ηθοποιός, σύμφωνα με το Variety. «Δεν είχα καν γυρίσει το «Zulu» σε αυτή την ηλικία. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να έχει επιτύχει και σπαράζει η καρδιά σου. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι και αυτό έκανε την καμπάνια για το ''The Dark Knight'' εκείνο το καλοκαίρι πολύ πιο έντονη, επειδή όλοι οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μιλήσουν για τον θάνατό του», προσθέτει.

«Ακόμα με θλίβει όποτε το σκέφτομαι... [είναι] μια ερμηνεία για τις επόμενες γενιές. Ακόμα κι αν η καριέρα του κόπηκε τόσο νωρίς, θα τον θυμούνται ως έναν σπουδαίο ηθοποιό, πιστεύω», συμπληρώνει.

Ο Κέιν αναφέρεται και στη μετά θάνατον βράβευση του Λέτζερ με το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, σημειώνοντας: «Πρέπει να ήταν τουλάχιστον ένα είδος παρηγοριάς για την οικογένειά του. Η αλήθεια είναι ότι όλοι ελπίζαμε ότι θα κέρδιζε ένα Όσκαρ και πιστεύαμε ότι θα έπρεπε, ακόμη και όταν γυρίζαμε την ταινία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM