Ο Ίαν ΜακΚέλεν special guest στην all-trans και non binary παραγωγή της «Δωδέκατης Νύχτας»

Ο Ίαν ΜακΚέλεν special guest στην all-trans και non binary παραγωγή της «Δωδέκατης Νύχτας» Facebook Twitter
Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα είναι ο special guest της θεατρικής ομάδας Trans What You Will για την παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα» στο Space του Λονδίνου / Φωτ.: Getty Images
0

Η «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ ζωντανεύει ξανά μέσα από τη ματιά της θεατρικής ομάδας, Trans What You Will, με special guest της παραγωγής, τον Ίαν ΜακΚέλεν.

Η θεατρική ομάδα που ανεβάζει την αγαπημένη σαιξπηρική κωμωδία αυτό το καλοκαίρι στο Space στο Λονδίνο, είναι αφιερωμένη στο ανέβασμα έργων Σαίξπηρ με τρανς και non biary καλλιτέχνες. Το πρώτο κουδούνι χτυπά την 25η Ιουλίου.

Όπως περιγράφει η Trans What You Will, «έχεις μια κυρία μεταμφιεσμένη σε άντρα, που αποπλανεί μια άλλη κυρία για λογαριασμό ενός λόρδου, αλλά τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, όταν η κυρία ερωτεύεται τη μεταμφιεσμένη κυρία και η μεταμφιεσμένη κυρία ερωτεύεται τον λόρδο».

Το έργο ακολουθεί τα δίδυμα αδέλφια, Βιόλα και Σεμπάστιαν, που χωρίζονται σε ένα ναυάγιο. Η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα, τον Σεζάριο, και μπαίνει στην υπηρεσία του δούκα Ορσίνο, ο οποίος κυβερνά την περιοχή. Ως Σεζάριο, χρησιμεύει επίσης ως βοηθός του Ορσίνο, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια. Η Ολίβια όμως, ερωτεύεται τον «Σεζάριο» και η Βιόλα ερωτεύεται τον Ορσίνο.

Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε επίσης τον Ίαν ΜακΚέλεν, ως «ειδικό καλεσμένο» μέσω ανάρτησης στο Instagram, όπου συμπεριέλαβε και το σχόλιο του ηθοποιού για τη νέα εκδοχή της «Δωδέκατης Νύχτας» του Σαίξπηρ από την τρανς θεατρική ομάδα.

«Η Δωδέκατη Νύχτα είναι ίσως η πιο αστεία και συγκινητική από τις θεατρικές παραστάσεις του Σαίξπηρ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την πολυπλοκότητα του φύλου και της σεξουαλικότητας από την αρχή μέχρι το τέλος. Ανυπομονώ πραγματικά για τον αντίκτυπο αυτής της τελευταίας εκδοχής του έργου στο "The Space". Ελπίζω να σας δω εκεί» λέει ο ΜακΚέλεν.

Όσο για εκείνους που δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την παράσταση, η Trans What You Will έχει φροντίσει να υπάρξει ζωντανή μετάδοση, αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Η Trans What You Will πραγματοποιεί crowdfunding για τα έξοδα παραγωγής και τα κέρδη θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Not a Phase με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

 
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM