Ο Giorgio Armani κατηγορεί τη μόδα πως «βιάζει τις γυναίκες» και προκαλεί αντιδράσεις

Ο Giorgio Armani κατηγορεί τη μόδα πως «βιάζει τις γυναίκες» και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Ο Giorgio Armani κατηγορείται ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών, αφού ισχυρίστηκε ότι η βιομηχανία της μόδας «βιάζει» τις γυναίκες με βραχύβιες τάσεις και μάρκετινγκ που βασίζεται στο φύλο.

Η επιλογή της γλώσσας του σχεδιαστή μόδας Armani καταγγέλθηκε την Παρασκευή από όσους θεωρούσαν ότι έθιγε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης πάρα πολύ ελαφρώς. Ο 85χρονος Armani είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πω τι σκέφτομαι. Οι γυναίκες εξακολουθούν να βιάζονται από τους σχεδιαστές...από εμάς».

Μιλώντας καθώς παρουσίασε τη σειρά Emporio Armani στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, είπε: «Αν μια κυρία περπατήσει στο δρόμο και βλέπει μια διαφήμιση με μια γυναίκα με το στήθος και τα οπίσθιά της σε πρώτο πλάνο και θέλει να είναι έτσι κι αυτή, αυτό είναι τρόπος βιασμού», είπε. «Μπορείτε να βιάζετε μια γυναίκα με πολλούς τρόπους, είτε με το να την ρίχνετε στο υπόγειο ή υποδεικνύοντάς της να ντύνεται με ένα ορισμένο τρόπο», πρόσθεσε ο Armani.

Τα σχόλια του προκάλεσαν κριτική από συντάκτριες περιοδικών μόδας και ενόχλησαν ενώ πρωταγωνιστούν σε δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με τη συλλογή του και την παρουσίασή της.

Ο σχεδιαστής, γνωστός για τα κομψά ρούχα του, ίδρυσε την εταιρεία του το 1975 και πέτυχε να την κάνει ένα παγκόσμιο brand. «Στα σόου μου, υπάρχουν κοντές φούστες, μακριές φούστες, φαρδιά και στενά παντελόνια. Έχω δώσει τη μέγιστη ελευθερία στις γυναίκες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες, αν είναι λογικές», είπε. «Με αηδιάζει να ακούω τη λέξη τάση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλεύουμε για τη σημερινή γυναίκα. Δεν πρέπει να υπάρχουν τάσεις», πρόσθεσε.

«Η γυναίκα του Emporio Armani είναι ισχυρή, εκλεκτική και τολμηρή στις αποφάσεις της. Με λίγη προσοχή στους κοσμικούς κανόνες, είναι μια νεαρή γυναίκα που μπερδεύει και προκαλεί έκπληξη», σημειώνει η περιγραφή της κολεξιόν.

Μετά τις αντιδράσεις ο οίκος μόδας επέστρεψε με μια δήλωση που επιχειρεί να εξηγήσει το σχόλιο του Armani σε απολογητικό τόνο. «Μπορώ να καταλάβω πώς σήμερα για τον Τύπο, θα μπορούσε να είναι μια σκληρή δήλωση. Εάν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω και να χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη για να εκφράσω ότι όλοι οι σχεδιαστές έχουν το καθήκον να σέβονται τις γυναίκες, θα το έκανα. Αλλά χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο για να προβοκάρω, στρέφοντας την προσοχή σε ένα θέμα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και που είναι κοντά στην καρδιά μου», είπε ο σχεδιαστής.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε μία σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Πολιτισμός / Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Η αποκάλυψη της Σελίν Ντιόν σχετικά με τη μεγάλη δόση ηρεμιστικών που έπαιρνε ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ασθένειας
NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος με διάσημους προσκεκλημένους στα βραβεία «The King's Foundation Awards»

Πολιτισμός / Ο βασιλιάς Κάρολος με διάσημους προσκεκλημένους στα βραβεία «The King's Foundation Awards»

Ο Βρετανός μονάρχης φωτογραφήθηκε με τους Ροντ Στιούαρτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ναόμι Κάμπελ και Σιένα Μίλερ - Ο βασιλιάς Κάρολος ίδρυσε την φιλανθρωπική οργάνωση «The King's Foundation» το 1990
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Μοναδικό εύρημα από τη μινωϊκή εποχή στο Καστέλλι: Μνημειακό αρχιτεκτονικό σύνολο, σε κυκλικό σχήμα

Πολιτισμός / Μοναδικό εύρημα από τη μινωϊκή εποχή στο Καστέλλι εκεί όπου επρόκειτο να μπει το ραντάρ του νέου αεροδρομίου

Το μνημειακό αρχιτεκτονικό σύνολο, σε κυκλικό σχήμα, αποτελείται από οκτώ επάλληλους λιθόκτιστους δακτυλίους σε δαιδαλώδη διάρθρωση ενώ οι χώροι επικοινωνούν μεταξύ τους με στενά ανοίγματα
NEWSROOM