Πριν από λίγους μήνες ο Εντ Σίραν δήλωνε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τους πίνακες που ζωγράφισε. Τελικά άλλαξε γνώμη.

 

Ο 29χρονος τραγουδιστής αποφάσισε να πουλήσει ένα από τα έργα του, σε δημοπρασία που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Πρόκειται για το «Dab 2 2020», όπως ονόμασε τον δεύτερο πίνακα που έδωσε στον πατέρα του, Τζον, τον οποίο αποκαλεί Dab. Είναι η πρώτη φορά που ένας από τους πίνακες του Σίραν πωλείται. Η δημοπρασία γίνεται με τη βοήθεια των γονιών του, για την υποστήριξη των παιδιών, μεταξύ άλλων και για την ανάπλαση μιας παιδικής χαράς στο Ίπσουιτς, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Οι φαν του επίσης μπορούν να αγοράσουν στην ίδια δημοπρασία το χειρόγραφο του με τους στίχους του τραγουδιού «Perfect» και τα Lego της παιδικής του ηλικίας, ενώ αντικείμενά τους έχουν δωρίσει και οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Κάιλι Μινόγκ και Γιουσέιν Μπολτ.

 

 

 

Τον περασμένο Ιούλιο ο Εντ Σίραν είχε μιλήσει για την ενασχόλησή του με τη ζωγραφική. «Σκέφτηκα ότι πρέπει να προσπαθήσω να βρω κάτι άλλο που μου δίνει χαρά. Οπότε αγόρασα 30 καμβάδες και ζωγράφιζα έναν κάθε ημέρα. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό», είχε πει.

 

Ο Σίραν δήλωνε τότε ότι οι δημιουργίες του είναι του στιλ του Τζάκσον Πόλοκ, ενώ έλεγε πως δεν πρόκειται να δει τα έργα του ο κόσμος. «Δεν πουλάω την τέχνη μου. Απλά μου αρέσει να το κάνω. Δεν χρειάζεται να το κρίνει κανείς», είχε πει.

 

Με πληροφορίες από BBC