No.1

Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο

Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο Facebook Twitter
0

Ο σεφ David Chang έγινε ο πρώτος διάσημος που κερδίζει το μεγάλο βραβείο στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το ποσό θα διατεθεί σε εργαζόμενους σε εστιατόρια που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στην τελευταία ερώτηση για το ένα εκατομμύριο ο Chang κλήθηκε να απαντήσει ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο πρώτος που είχε ηλεκτρικό ρεύμα στον Λευκό Οίκο. Ο σεφ τηλεφώνησε σε μια φίλη του, τη δημοσιογράφο του ESPN Μίνα Κίμες, για βοήθεια και εκείνη του είπε πως πιστεύει ότι ήταν ο Μπέντζαμιν Χάρισον.

«Είναι τρομακτικό...», είπε ο σεφ, ομολογώντας πόσο νευρικός ήταν εκείνη τη στιγμή. «Είναι τόσο πιο έξυπνη από εμένα, τα ξέρει αυτά. Ειλικρινά δεν ξέρω καν αν ο Μπέντζαμιν Χάρισον, ήταν πρόεδρος. Ξέρεις αν ήταν;», είπε ο Chang απευθυνόμενος στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, αλλά εκείνος του απάντησε γελώντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι.

Αν ο σεφ αποχωρούσε εκείνη τη στιγμή από το παιχνίδι, θα έφευγε με 500.000 δολάρια. Αν απαντούσε σωστά θα κέρδιζε το ένα εκατομμύριο, αλλά αν έκανε λάθος θα «έπεφτε» στα 32.000 δολάρια.

«Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει, ντροπή μου αν είναι λάθος, θα το κάνω γιατί το ένα εκατομμύριο θα αλλάξει την κατάσταση για πολλές οικογένειες. Μίνα, αν κάνεις λάθος δεν φταις εσύ, φταίω εγώ γιατί δεν τα πήγαινα αρκετά καλά στο σχολείο και ήμουν απαίσιος μαθητής. Για αυτό έγινα σεφ», είπε ο Chang και εμπιστεύτηκε τη φίλη του, δίνοντας την απάντηση, για να κερδίσει τελικά το μεγάλο έπαθλο.

 

Ο David Chang είχε αποφασίσει ότι τα κέρδη θα πάνε στο Southern Smoke Foundation, ένα ίδρυμα που στηρίζει εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, που δημιούργησε το 2015 ο σεφ Κρις Σέφερντ. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν βοηθά τους εργαζόμενους σε εστιατόρια, πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να βοηθήσουμε», είχε εξηγήσει ο Chang.

«Κερδίσαμε ένα εκατομμύριο δολάρια!», ήταν η ανάρτηση του ιδρύματος μετά την προβολή του επεισοδίου. Το Southern Smoke Foundation έχει δώσει έως τώρα 5,7 εκατομμύρια δολάρια, είτε απευθείας σε εργαζομένους, είτε μέσω στήριξης σε οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα. Εκτιμάται ότι το ένα εκατομμύριο που κέρδισε ο Chang θα «μεταφραστεί» σε στήριξη σε 500 εργαζομένους.


Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM