Ο Βαλ Κίλμερ λέει πως η θρησκεία και η προσευχή τον βοήθησαν να θεραπευθεί από τον καρκίνο

Ο Βαλ Κίλμερ λέει πως η θρησκεία και η προσευχή τον βοήθησαν να θεραπευθεί από τον καρκίνο Facebook Twitter
1
Ο Βαλ Κίλμερ λέει πως η θρησκεία και η προσευχή τον βοήθησαν να θεραπευθεί από τον καρκίνο Facebook Twitter

Ο Βαλ Κίλμερ υποστηρίζει πως η αγάπη και η προσευχή θεράπευσαν τον καρκίνο του. Ο 57χρονος ηθοποιός, πιστός της Χριστιανικής Επιστήμης, διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό το 2015, μια μάχη που κράτησε κρυφή μέχρι τον περασμένο, οπότε το παραδέχθηκε δημόσια. 

Πριν λίγες ημέρες, ο Κίλμερ προσφέρθηκε να απαντήσει ερωτήσεις θαυμαστών του στο Reddit, απαντώντας σε έναν από αυτούς που τον ρώτησε σχετικά, πως οι προσευχές από τους φίλους, την οικογένεια και των φανς του νίκησαν την ανίατη ασθένεια. Βέβαια, τον Δεκέμβριο του 2015 εθεάθη στο δρόμο με έναν είδους τραχειοσωλήνα, που δίνεται σε ασθενείς μετά από εγχείριση αφαίρεσης όγκων στο λαιμό, αλλά ο ίδιος απέδωσε την θεραπεία του αποκλειστικά και μόνο στις προσευχές.  

«Είμαι πολύ ευγνώμων για όλες τις προσευχές και τις θετικές σκέψεις από όλο τον κόσμο. Όσοι γνωρίζουν πως είμαι οπαδός της Χριστιανικής Επιστήμης έβγαλαν το συμπέρασμα πως κατά κάποιον τρόπο έβαλα σε κίνδυνο τον εαυτό μου. Αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν θεραπευτεί μέσω προσευχής στη γνωστή ιστορία. Και πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω των σύγχρονων φαρμάκων», έγραψε μεταξύ άλλων στην μακροσκελή απάντησή του ο ηθοποιός.

Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η θρησκεία επηρέασε τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπισε την ασθένεια. Εξάλλου, αν και πολλοί Χριστιανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν με προσευχή, η Εκκλησία δεν απαγορεύει στους υποστηρικτές να ζητούν ιατρική βοήθεια. «Είχα την τιμή να γνωρίζω για παράδειγμα τον Dr. Bernard Lown. Τον ρώτησα ποιο είναι το σημαντικό που μπορεί να κάνεις ένας γιατρός, όταν ο ασθενής φοβάται για τη ζωή του», εξομολογήθηκε ο Κίλμερ. Τότε, όπως λέει, ο γιατρός του έκλαψε και του είπε: «ΑΓΑΠΗ. Η αγάπη γιατρεύει». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως η αγάπη είναι «αυτό που βρίσκεται στην καρδιά της κατανόησης των διδαγμάτων του Ιησού». «Ακόμη και δύο γιατροί μου ανέφεραν πως θα προσευχηθούν μαζί μου, για μένα. Μερικές φορές ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ κακός με όλη αυτή την συζήτηση. Μπορεί μες στο μυαλό τους να το μπερδεύουν με τον εξτρεμισμό», κατέληξε. 

Ο Βαλ Κίλμερ λέει πως η θρησκεία και η προσευχή τον βοήθησαν να θεραπευθεί από τον καρκίνο Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Fox News

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ