Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο: «Με ήχους από την αποστολή Juno της NASA στον Δία»

Ο Βαγγέλη Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο: «Με ήχους από την αποστολή Juno της NASA στον Δία» Facebook Twitter
0

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο που είναι εμπνευσμένος από την αποστολή της NASA με το διαστημικό σκάφος Juno, στην εξερεύνηση του πλανήτη Δία. 
 

Στο νέο άλμπουμ «Juno To Jupiter» περιλαμβάνονται ήχοι από την εκτόξευση του Juno από τη Γη, σε αρμονία με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.


Στον δίσκο συμμετέχει η σταρ της όπερας από την Ρουμανία, Angela Gheorghiu.

«Σκέφτηκα να δώσω έμφαση στα χαρακτηριστικά του Jupiter/Δία και της Ήρας/Juno, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, είχαν μία ιδιαίτερη σχέση. Ένιωσα πως έπρεπε να παρουσιάσω τον Δία/Jupiter μόνο με ήχο καθώς οι μουσικοί νόμοι μετατρέπουν το χάος σε αρμονία η οποία κινεί τα πάντα, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Αντιθέτως, για την Ήρα/ Juno αισθάνθηκα την ανάγκη μιας φωνής. Η Αngela Gheorghiu εκπροσωπεί αυτή την ιστορική απεικόνιση της αποστολής στον πλανήτη Jupiter Hera / Juno, με τρόπο που κόβει την ανάσα», εξηγεί ο συνθέτης.

Η αποστολή Juno είναι μία από τις πιο προκλητικές και επιστημονικά φιλόδοξες πλανητικές αποστολές της NASA, και έχει πάρει το όνομά της από την Ήρα, μητέρα Θεών και ανθρώπων αλλά και γυναίκα του Δία,

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την είσοδο του διαστημικού σκάφους Juno στην τροχιά του Δία. To Juno ξεκίνησε το 2011 από τον αεροπορικό σταθμό Cape Canaveral και έφτασε στον Δία στις 4 Ιουλίου του  2016. Λόγω της σημασίας του, η αποστολή που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, επεκτάθηκε από τη NASA και τώρα ο Juno θα συνεχίσει την εξερεύνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025.

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ