Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο: «Με ήχους από την αποστολή Juno της NASA στον Δία»

Ο Βαγγέλη Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο: «Με ήχους από την αποστολή Juno της NASA στον Δία» Facebook Twitter
0

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου κυκλοφορεί νέο δίσκο που είναι εμπνευσμένος από την αποστολή της NASA με το διαστημικό σκάφος Juno, στην εξερεύνηση του πλανήτη Δία. 
 

Στο νέο άλμπουμ «Juno To Jupiter» περιλαμβάνονται ήχοι από την εκτόξευση του Juno από τη Γη, σε αρμονία με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.


Στον δίσκο συμμετέχει η σταρ της όπερας από την Ρουμανία, Angela Gheorghiu.

«Σκέφτηκα να δώσω έμφαση στα χαρακτηριστικά του Jupiter/Δία και της Ήρας/Juno, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, είχαν μία ιδιαίτερη σχέση. Ένιωσα πως έπρεπε να παρουσιάσω τον Δία/Jupiter μόνο με ήχο καθώς οι μουσικοί νόμοι μετατρέπουν το χάος σε αρμονία η οποία κινεί τα πάντα, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Αντιθέτως, για την Ήρα/ Juno αισθάνθηκα την ανάγκη μιας φωνής. Η Αngela Gheorghiu εκπροσωπεί αυτή την ιστορική απεικόνιση της αποστολής στον πλανήτη Jupiter Hera / Juno, με τρόπο που κόβει την ανάσα», εξηγεί ο συνθέτης.

Η αποστολή Juno είναι μία από τις πιο προκλητικές και επιστημονικά φιλόδοξες πλανητικές αποστολές της NASA, και έχει πάρει το όνομά της από την Ήρα, μητέρα Θεών και ανθρώπων αλλά και γυναίκα του Δία,

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την είσοδο του διαστημικού σκάφους Juno στην τροχιά του Δία. To Juno ξεκίνησε το 2011 από τον αεροπορικό σταθμό Cape Canaveral και έφτασε στον Δία στις 4 Ιουλίου του  2016. Λόγω της σημασίας του, η αποστολή που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, επεκτάθηκε από τη NASA και τώρα ο Juno θα συνεχίσει την εξερεύνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025.

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM