Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες»

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
0

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η άλλοτε συμπρωταγωνίστριά του, Κάθριν Ρόσετερ.

Όπως ισχυρίζεται η Ρόσετερ σε μακροσκελές άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο «Hollywood Reporter», ο δημοφιλής ηθοποιός την παρενοχλούσε κατ' επανάληψη την περίοδο που συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου», στο Μπρόντγουεϊ τη σεζόν 1983-84.

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της στα χέρια του κινηματογραφικού της ειδώλου «τρομακτική, ανήθικη και καταχρηστική».

Στα 60 της πλέον, η Ρόσετερ σκιαγραφεί ένα μάλλον ανησυχητικό πορτρέτο του βραβευμένου με όσκαρ ηθοποιού, περιγράφοντάς τον ως σπουδαίο και γενναιόδωρο, ενώ παραδέχεται ότι τη βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας της. Όμως είναι και ένας άνθρωπος, λέει που χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται την εξουσία του και γενικώς φέρεται σαν «γουρούνι στις γυναίκες».

«Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτά που έλεγε, αλλά αυτά που έκανε», γράφει. «Εκτός από το να με παρενοχλεί, μείωνε την αυτοπεποίθησή και την αξιοπρέπειά μου. Με ταπείνωνε και με υποτιμούσε. Μου στέρησε τη χαρά της όλης εμπειρίας και άφησε τα βρόμικα αποτυπώματά του στην ψυχή μου», τονίζει σε άλλο σημείο του άρθρου της.

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
H Kάθριν Ρόσετερ.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

Μία νύχτα, όπως αφηγείται, ο 80χρονος ηθοποιός, αποκάλυψε το στήθος της στους εργαζόμενους του θεάτρου. «Ξαφνικά τράβηξε την μπλούζα μου πάνω από το κεφάλι, δείχνοντας το στήθος και το σώμα μου στο προσωπικό».

Η Ρόσετερ προσθέτει: «Κάθε νύχτα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα. Ένιωθα ότι ήθελα να αποσυρθώ, είχα κατάθλιψη και δεν μπορούσα να έχω ούτε καλές διαπροσωπικές σχέσεις με το υπόλοιπο cast».

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
Η Ρόστερ αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

H ίδια παραδέχεται στη συνέχεια του άρθρου της ότι σκέφτηκε να τον καταγγείλει, αλλά υποστηρίζει ότι άκουσε τη γνώμη ορισμένων επαγγελματικών του θεάτρου που της είπαν ότι πιθανότατα θα έχανε τη δουλειά της αλλά και κάθε ελπίδα για καριέρα.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Χόφμαν, ούτε κάποιος εκπρόσωπός του έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Με πληροφορίες από BBC και USA Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο κοιτάζει κατάματα το γήρας

Πολιτισμός / Έλα να γεράσουμε μαζί: Μια νέα έκθεση κοιτάζει κατάματα το γήρας

Το The Coming of Age, η νέα μεγάλη έκθεση του Wellcome Collection, ανοίγει τη συζήτηση για τη γήρανση πέρα από την ιδέα της παρακμής. Με περισσότερα από 120 έργα και αντικείμενα, από τη σύγχρονη τέχνη μέχρι την ιστορία της ιατρικής και την ποπ κουλτούρα, η έκθεση επιχειρεί να δει το γήρας ως κοινωνική, πολιτική και βαθιά ανθρώπινη εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Πολιτισμός / Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη μυστική κράτησή του στην Κίνα, ο Άι Γουέιγουεϊ θα περάσει 24 ώρες μέσα σε φυσικού μεγέθους ανακατασκευή του κελιού όπου κρατήθηκε για 81 ημέρες το 2011. Το έργο Sewing a Button, που παρουσιάζεται στο Aviva Studios του Μάντσεστερ, είναι το πιο ακραίο και προσωπικό κομμάτι της νέας μεγάλης έκθεσής του, Ai Weiwei: Button Up!
THE LIFO TEAM
Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Πολιτισμός / Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Η Ανίτα Λάσκερ-Βάλφις, μία από τις πιο συγκλονιστικές μορφές της μνήμης του Ολοκαυτώματος, επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα 100 της χρόνια και τη νέα έκδοση του βιβλίου της Inherit the Truth. Η ζωή της δεν είναι μόνο μια μαρτυρία για το Ολοκαύτωμα, αλλά και μια σκληρή υπενθύμιση ότι η μουσική μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα ως σωτηρία και ως μέρος της κόλασης.
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει ενοχή αν η βία δεν είναι μόνο επιλογή;

Ειδήσεις / Τι σημαίνει για έναν γονιό να ακούει ότι η βία δεν είναι μόνο επιλογή;

Στο νέο της βιβλίο Original Sin, η γενετίστρια της συμπεριφοράς Κάθριν Πέιτζ Χάρντεν εξετάζει τι αλλάζει όταν η βιολογία μπαίνει μέσα στην ιστορία του εγκλήματος. Το ερώτημα δεν αφορά μόνο την επιστήμη ή τη δικαιοσύνη, αλλά και τους γονείς: τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα παιδί αν η βία, η παρόρμηση και η ευθύνη είναι πιο σύνθετες απ’ όσο θέλαμε να πιστεύουμε;
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη ξαναγράφει την ιστορία ενός ύστερου έργου του Ελ Γκρέκο

Πολιτισμός / Η τεχνητή νοημοσύνη ξαναγράφει την ιστορία ενός ύστερου έργου του Ελ Γκρέκο

Η «Βάπτιση του Χριστού» θεωρούνταν επί χρόνια έργο του Ελ Γκρέκο και του εργαστηρίου του. Τώρα, μια νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο ζωγράφος μπορεί να είχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ όσο πιστεύαμε.
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα ψάχνει τα χαμένα αρχειακά ρούχα του Coachella και προσφέρει αμοιβή

Πολιτισμός / Η Μαντόνα ψάχνει τα χαμένα αρχειακά ρούχα του Coachella και προσφέρει αμοιβή

Μετά την εμφάνισή της στο Coachella δίπλα στη Σαμπρίνα Κάρπεντερ, η Μαντόνα αποκάλυψε ότι χάθηκαν τα αρχειακά ρούχα που φορούσε και προσφέρει αμοιβή για την επιστροφή τους. Οπως λέει, δεν είναι απλώς σκηνικά κομμάτια, αλλά μέρος της ιστορίας της.
THE LIFO TEAM
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΑΝΤΑ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΑΝ ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ

Πολιτισμός / «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»: Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία - Οι εμφανίσεις των πρωταγωνιστών

Κάθε εμφάνιση ανέδειξε μερικά από τα πιο αξιοπρόσεκτα στυλ της σεζόν, συμπεριλαμβανομένων δημιουργιών από τους Susan Fang, Schiaparelli, Valentino, Chanel, Stella McCartney και, φυσικά, Prada
THE LIFO TEAM
«Μακάρι να ήμασταν πεταλούδες»: Βρέθηκαν οι κλεμμένες ερωτικές επιστολές του Τζον Κιτς

Πολιτισμός / «Μακάρι να ήμασταν πεταλούδες»: Βρέθηκαν οι κλεμμένες ερωτικές επιστολές του Τζον Κιτς

Οκτώ αυθεντικές επιστολές που είχε στείλει ο Τζον Κιτς στη Φάνι Μπρον, τον μεγάλο έρωτα της σύντομης ζωής του, βρέθηκαν έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εξαφάνισης και επιστρέφουν στους κληρονόμους της οικογένειας Γουίτνεϊ. Δεν επιστρέφει μόνο ένα χαμένο λογοτεχνικό αρχείο, αλλά η φωνή ενός νεαρού άνδρα που έγραφε στη γυναίκα που αγαπούσε ενώ ήξερε πως ο χρόνος του ήταν λίγος.
THE LIFO TEAM
Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Πολιτισμός / Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ έχασε στο High Court του Λονδίνου την αγωγή που είχε καταθέσει κατά της πρώην στιλίστριας της τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι, και της φίλης της, Κατριόνα Γκούρλεϊ, για την πώληση αντικειμένων που συνδέονταν με την κόρη του
THE LIFO TEAM
Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Πολιτισμός / Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Η κυκλοφορία του The Illuminated Man φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο μια νέα βιογραφική ανάγνωση του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, αλλά και την ιστορία του Κρίστοφερ Πριστ, που πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει το βιβλίο. Το αποτέλεσμα είναι ένα παράξενο και συγκινητικό υβρίδιο: μισή μελέτη για τον Μπάλαρντ, μισό βιβλίο πένθους.
THE LIFO TEAM
Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Πολιτισμός / Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Μετά από 14 χρόνια ολοκληρώνει την αποστολή του, έχοντας συμβάλει στη δημιουργία ενός καινούργιου κοινού με ενδιαφέρον για τη σύγχρονη τέχνη. «Το περιβάλλον στη δημιουργία του οποίου συνεισέφερε ο ΝΕΟΝ δεν μας χρειάζεται πλέον», δήλωσε ο ιδρυτής του Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Πολιτισμός / Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Από την οθωμανική ελίτ στην κορυφή του μοντερνισμού: Η έκθεση “Immersion” στο Λονδίνο ξανασυστήνει τη Φαχρελνισά Ζεΐντ, αποδεικνύοντας ότι το έργο της παραμένει πιο ανήσυχο και εκθαμβωτικό από τη μυθιστορηματική ζωή της.
THE LIFO TEAM