Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες»

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
0

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η άλλοτε συμπρωταγωνίστριά του, Κάθριν Ρόσετερ.

Όπως ισχυρίζεται η Ρόσετερ σε μακροσκελές άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο «Hollywood Reporter», ο δημοφιλής ηθοποιός την παρενοχλούσε κατ' επανάληψη την περίοδο που συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου», στο Μπρόντγουεϊ τη σεζόν 1983-84.

Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της στα χέρια του κινηματογραφικού της ειδώλου «τρομακτική, ανήθικη και καταχρηστική».

Στα 60 της πλέον, η Ρόσετερ σκιαγραφεί ένα μάλλον ανησυχητικό πορτρέτο του βραβευμένου με όσκαρ ηθοποιού, περιγράφοντάς τον ως σπουδαίο και γενναιόδωρο, ενώ παραδέχεται ότι τη βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας της. Όμως είναι και ένας άνθρωπος, λέει που χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται την εξουσία του και γενικώς φέρεται σαν «γουρούνι στις γυναίκες».

«Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτά που έλεγε, αλλά αυτά που έκανε», γράφει. «Εκτός από το να με παρενοχλεί, μείωνε την αυτοπεποίθησή και την αξιοπρέπειά μου. Με ταπείνωνε και με υποτιμούσε. Μου στέρησε τη χαρά της όλης εμπειρίας και άφησε τα βρόμικα αποτυπώματά του στην ψυχή μου», τονίζει σε άλλο σημείο του άρθρου της.

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
H Kάθριν Ρόσετερ.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

Μία νύχτα, όπως αφηγείται, ο 80χρονος ηθοποιός, αποκάλυψε το στήθος της στους εργαζόμενους του θεάτρου. «Ξαφνικά τράβηξε την μπλούζα μου πάνω από το κεφάλι, δείχνοντας το στήθος και το σώμα μου στο προσωπικό».

Η Ρόσετερ προσθέτει: «Κάθε νύχτα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα. Ένιωθα ότι ήθελα να αποσυρθώ, είχα κατάθλιψη και δεν μπορούσα να έχω ούτε καλές διαπροσωπικές σχέσεις με το υπόλοιπο cast».

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντάστιν Χόφμαν από συνάδελφό του: «Φέρεται σαν γουρούνι στις γυναίκες» Facebook Twitter
Η Ρόστερ αναφέρει ότι ο Χόφμαν την παρενοχλούσε τακτικά. Της έπιανε το στήθος και έπειτα τραβούσε το χέρι του μόλις έβγαιναν κάποια φωτογραφία.

H ίδια παραδέχεται στη συνέχεια του άρθρου της ότι σκέφτηκε να τον καταγγείλει, αλλά υποστηρίζει ότι άκουσε τη γνώμη ορισμένων επαγγελματικών του θεάτρου που της είπαν ότι πιθανότατα θα έχανε τη δουλειά της αλλά και κάθε ελπίδα για καριέρα.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Χόφμαν, ούτε κάποιος εκπρόσωπός του έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Με πληροφορίες από BBC και USA Today

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούνται το πιο σεξουαλικό φύλο;

Πολιτισμός / Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ακόρεστες σεξουαλικά από τους άνδρες

Η ιστορικός Jean Menzies γράφει για τη γυναικεία επιθυμία στην αρχαιότητα: από την «περιπλανώμενη μήτρα» και τη Σαπφώ μέχρι την Πομπηία, τα αρχαία sex toys και τη σημερινή σεξουαλική ύφεση.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Πολιτισμός / Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Η Βάλι Εξπορτ πέθανε στη Βιέννη σε ηλικία 85 ετών. Με έργα όπως το Tapp und Tastkino και το Genital Panic, άλλαξε ριζικά τη φεμινιστική performance και το βλέμμα πάνω στο γυναικείο σώμα.
THE LIFO TEAM
Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Πολιτισμός / Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είχε αλλάξει εντυπωσιακά το σώμα του για έναν ρόλο που τελικά δεν έπαιξε ποτέ. Χρόνια αργότερα, ο Πίτερ Τζάκσον εξήγησε στις Κάννες τι είχε συμβεί πίσω από την αντικατάστασή του.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα ενσαρκώσει ξανά τον Βασιλιά Ληρ, στον πρώτο μεγάλο θεατρικό του ρόλο μετά το ατύχημα του 2024, όταν έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Γουέστ Εντ.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Πολιτισμός / Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Στίβεν Κόλμπερτ είχε προτείνει στον Πίτερ Τζάκσον μια ιδέα για νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πριν ανακοινωθεί το τέλος του Late Show.
THE LIFO TEAM
Στις Κάννες, το πρώτο fashion show γίνεται στο αεροδρόμιο

Πολιτισμός / Στις Κάννες, το πρώτο fashion show γίνεται στο αεροδρόμιο

Πριν ακόμη οι σταρ πατήσουν στο κόκκινο χαλί, το αεροδρόμιο της Νίκαιας έχει ήδη γίνει η πρώτη ανεπίσημη πασαρέλα του Φεστιβάλ Καννών. Από την Ιζαμπέλα Ροσελίνι και τη Ράιλι Κίο μέχρι την Άλια Μπατ, τη Χάιντι Κλουμ και τον Ντιέγκο Κάλβα, οι αφίξεις λειτουργούν πλέον σαν μικρές εμφανίσεις μόδας, όπου η άνεση του ταξιδιού συναντά τις υποχρεώσεις των οίκων.
THE LIFO TEAM
Ο Μπαζ Λούρμαν μετέτρεψε ένα βαγόνι του 1932 σε αρ ντεκό σκηνή πάνω σε ράγες

Πολιτισμός / Ο Μπαζ Λούρμαν μετέτρεψε ένα βαγόνι του 1932 σε αρ ντεκό σκηνή πάνω σε ράγες

Το νέο ιδιωτικό βαγόνι-εστιατόριο της Belmond στο British Pullman έγινε σκηνικό εποχής από τον Μπαζ Λούρμαν και την Κάθριν Μάρτιν, με αρ ντεκό φαντασία, θεατρική μυθολογία και κινηματογραφική λάμψη.
THE LIFO TEAM
«ΜΑΘΟΥ»: Βρέθηκε αρχαίο ελληνικό μήνυμα σε βλήμα 2.100 ετών

Πολιτισμός / «ΜΑΘΟΥ»: Βρέθηκε αρχαίο ελληνικό μήνυμα σε βλήμα 2.100 ετών

Μια μολύβδινη βολίδα σφενδόνης από την αρχαία Ίππο, κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, φέρει την ελληνική επιγραφή «ΜΑΘΟΥ». Οι ερευνητές τη διαβάζουν ως σαρκαστικό μήνυμα προς τον εχθρό, κάτι σαν «πάρε το μάθημά σου», αποκαλύπτοντας μια απρόσμενα ανθρώπινη πλευρά του αρχαίου πολέμου: μαζί με το βλήμα ταξίδευε και ο χλευασμός.
THE LIFO TEAM