«Να είσαι κυρία, είπαν»: Η Σίνθια Νίξον σε ένα συγκλονιστικό φεμινιστικό μονόλογο που έχει γίνει ήδη viral (βίντεο)

«Να είσαι κυρία, είπαν»: Η Σίνθια Νίξον σε ένα συγκλονιστικό φεμινιστικό μονόλογο που έχει γίνει ήδη viral (βίντεο) Facebook Twitter
2

Η Σίνθια Νίξον εμφανίζεται να απαγγέλει έναν μονόλογο για τα «πρέπει» και για τα «δεν» που επιβάλλονται ακόμα στις γυναίκες με φόντο έναν καταιγισμό εικόνων από θηλυκά πρότυπα.

Εν μέσω της πολιτικής δράσης της στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς, η 53χρονη ηθοποιός βρήκε τον χρόνο να απαγγείλει για το εντυπωσιακό τρίλεπτο βίντεο, που από αργά χθες το βράδυ που εμφανίστηκε έχει γίνει viral, ένα κείμενο που καταμαρτυρεί όλα αυτά τα καταναγκαστικά και αντιφατικά συχνά μεταξύ τους, που υποχρεώνονται να κάνουν οι γυναίκες για να παραμένουν συγχρόνως «σεμνές» και «ελκυστικές», ρισκάροντας διαρκώς να θεωρηθούν «δύσκολες», «τρελές φεμινίστριες», "bossy", "bitchy", και ούτω καθεξής...

«Να είσαι κυρία, είπαν. Η φούστα σου είναι πολύ κοντή. Το παντελόνι σου είναι πολύ στενό. Μην δείχνεις τόση σάρκα... Χαλάρωσε. Γίνε λίγο σέξι. Μην προκαλείς όμως...».

 

Δείτε το βίντεο στο Vimeo:

 

 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM
Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Πολιτισμός / Η Tate ξανακοιτάζει τα 90s: Κέιτ Μος, ΜακΚουίν και η άλλη πλευρά της Cool Britannia

Η μεγάλη έκθεση The 90s: Art and Fashion στην Tate Britain, σε επιμέλεια του πρώην αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ, φέρνει στο ίδιο πεδίο την τέχνη, τη μόδα και την κουλτούρα των κλαμπ, επιχειρώντας μια νέα ανάγνωση της δεκαετίας πέρα από το απλουστευτικό αφήγημα της Cool Britannia.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δε μπορω να καταλαβω τετοιου ειδους βιντεο μονολογους και τί ακριβως προσπαθουν να πετυχουν εκτος της μιας στιγμης δημοσιοτητας.Δηλαδη εμεις οι αντρες δε μεγαλωσαμε με χιλιες δυο προκαταληψεις και πρεπει και στερεοτυπα? Και τί εγινε δηλαδη? Δε μεγαλωσαμε και στο Αφγανισταν, ο καθενας ακολουθησε τελικα το δικο του δρομο.
Μια στιγμή δημοσιότητας; Αν "εσείς οι άντρες" μεγαλώσατε με χίλιες δυο προκαταλήψεις και στερεότυπα τότε να φτιάξετε και σεις βιντεάκι που να γίνει viral. To "και τι έγινε δηλαδή" και το "τι παθαμε και μεις που" αστο να το κρίνει ο καθένας και η καθε μια για τον εαυτό του και την εαυτή της.