Η έκθεση του γλύπτη Κωστή Γεωργίου στο Giardini Marinaressa στη Βενετία

Μπιενάλε Βενετίας: Η παρουσία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου Facebook Twitter
0

Στο πλαίσιο της 60ης Μπιενάλε της Βενετίας, ο γλύπτης και ζωγράφος Κωστής Γεωργίου εκθέτει το γλυπτό του «Equus» στο Giardini Marinaressa. 

Λίγο μετά την έκθεση του στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός Κόσμος» την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, αλλά και την ατομική του έκθεση στο Kapopoulos Fine Arts, ο Κωστής Γεωργίου επανέρχεται στη διεθνή σκηνή. 

Η 60η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε τις πύλες της στις 20 Απριλίου 2024 και στο πλαίσιό της πραγματοποιούνται παράλληλες εκθέσεις σε χώρους της ιταλικής πόλης. Το μνημειακό γλυπτό του Κωστή Γεωργίου «Equus» θα εκτίθεται στο Giardini Marinaressa έως τα τέλη της Biennale τον Νοέμβριο.   

Τα μνημειακά γλυπτά του Κωστή Γεωργίου «Corpus» και «Eutopia» θα εκτίθενται μέχρι τέλη Νοεμβρίου στην κεντρική είσοδο του  Palazzo Mora στο πλαίσιο της ευρείας παγκόσμιας έκθεσης που οργανώνεται από το European Cultural Center  (ECC) υπό  τον  γενικό τίτλο «Personal Structures».  

Κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Βενετίας και του ECC πρωτοπόροι καλλιτέχνες, φωτογράφοι και ακαδημαϊκά ιδρύματα καλούνται να εξερευνήσουν θέματα του Χρόνου, του Χώρου και της Ύπαρξης, προσφέροντας ποικίλες προοπτικές για τη σύγχρονη τέχνη. Με την ενθάρρυνση της ένταξης και  του διαλόγου, το έργο στοχεύει να εμπνεύσει νέες ιδέες και εμπειρίες προσβάσιμες σε όλους.  

Μπιενάλε Βενετίας: Η παρουσία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου Facebook Twitter

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και υπό τη διοργάνωση της Belair Fine Arts και Kapopoulos Fine Arts, έργα του καλλιτέχνη εκτίθενται πλέον στη μόνιμη έκθεση της Belair Fine Arts στη Βενετία.  

Η Μπιενάλε αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες φιλότεχνους, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο. 

Μπιενάλε Βενετίας: Η παρουσία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου Facebook Twitter

Στο Palazzo Mora τα εγκαίνια για συλλέκτες και επισήμους πραγματοποιήθηκαν στις 20 Απριλίου.Το επίπεδο των εκθεμάτων και των δημιουργών που συμμετέχουν είναι εξαιρετικά υψηλό, με ονόματα που κυριαρχούν στη διεθνή εικαστική σκηνή.  

Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 ατομικές και 400 ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης, ο ελληνικός και ο διεθνής τύπος και έχουν γίνει αφιερώματα και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και περιοδικά. Επιπλέον, έχουν εκδοθεί πάνω από 50 λευκώματα που αναφέρονται στη δουλειά του. 

Μπιενάλε Βενετίας: Η παρουσία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου Facebook Twitter

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Επίσης έργα του έχουν πλειστηριαστεί στους οίκους Sotheby’s, Bonham’s και Christie’s.  

Την ίδια ώρα ο Κωστής Γεωργίου ετοιμάζεται για την ατομική του έκθεση, με έργα ζωγραφικής και με μνημειακών διαστάσεων γλυπτά,  στην «Art Thessaloniki  International Contemporary Art  Fair 2024»  στη  Θεσσαλονίκη με τη γκαλερί Agathi Kartalos, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.   

Μπιενάλε Βενετίας: Η παρουσία του γλύπτη Κωστή Γεωργίου Facebook Twitter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM
H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις φέτος στην Αθήνα

Οδηγός Μουσικής / H Kylie Minogue στο Release είναι η πιο ποπ εμπειρία που μπορείς να ζήσεις τώρα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού την σκηνή του Release Athens καταλαμβάνει το σόου της Αυστραλής superstar που ταξιδεύει στην Αθήνα στο πλαίσιο της σαρωτικής Tension Tour
LIFO NEWSROOM