Μια «ρεαλιστική αναπαράσταση του σώματος του Χριστού μετά τον θάνατό του» εκτίθεται σε καθεδρικό ναό της Ισπανίας

Ο άνθρωπος της Σινδόνης εκτίθεται στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα Facebook Twitter
0

Ο άνθρωπος της Σινδόνης εκτίθεται στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα σε μια έκθεση με τίτλο «Ο Μυστηριώδης Άνθρωπος» αποτελώντας μια ρεαλιστική αναδημιουργία του σώματος του Ιησού Χριστού μετά τον θάνατό του. 

Με πληγές σε όλο το σώμα, το πρόσωπο πρησμένο και τα μαλλιά ποτισμένα στο αίμα, το έκθεμα φέρει παρόμοια τραύματα με αυτά που περιγράφονται στα Ευαγγέλια. 

Χρειάστηκαν περίπου 15 χρόνια έρευνας και κατασκευής για να επιτευχθεί το σοκαριστικό αυτό αποτέλεσμα του βασανισμένου σώματος

Από τις 13 Οκτωβρίου η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό ξεκινώντας από τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, η οποία φημίζεται για τον τρόπο που τιμά τα Πάθη του Χριστού κάθε Μεγάλη Εβδομάδα.  

Ο στόχος, εξηγεί ο Francisco Moya, διευθύνων σύμβουλος της ArtiSplendore, της εταιρείας που έχει αναλάβει την έκθεση, είναι το έργο να φτάσει επίσης στο Τορίνο, την πόλη της Σινδόνης, στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας του 2023, «και ελπίζουμε επίσης στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο του 2025».

«Υποστηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή» δήλωσε ο επίσκοπος της Σαλαμάνκα, José Luis Retana Gozalo σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, τονίζοντας πως «τώρα τα μάτια μας μπορούν πραγματικά να δουν τι ήταν το Πάθος και ο Πόνος του Χριστού».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Πολιτισμός / Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Από το στέμμα λείπει ένας από τους οκτώ χρυσούς αετούς που το διακοσμούσαν, ωστόσο διατηρεί και τα 56 σμαράγδια του, καθώς και όλα εκτός από 10 από τα συνολικά 1.354 διαμάντια του
THE LIFO TEAM
Πολιτικά Grammys με λάτιν αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Grammys 2026 / Πολιτικά Grammys με λάτιν αιχμές και απειλές για μηνύσεις

Μετά από μια δεκαετία άφθονης Τέιλορ Σουίφτ και επιβράβευσης της Μπιγιόνσε, οι απαλές διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν σε ανοιχτές πολιτικές κορόνες με αρχηγό της αντιπολίτευσης τον Bad Bunny.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ