Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Η Ευγενία Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου νέα πρόεδρος

Η Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Η Ευγενία Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου είναι η νέα πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση του Βασίλη Γάκη προκειμένου να μετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος, στην πρώτη φετινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, που ανασυγκροτήθηκε σε σώμα. 

Η κ. Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου ήταν μέχρι πρότινος γενική γραμματέας του ΟΜΜΘ. Στη θέση της εξελέγη ομόφωνα το μέλος του ΔΣ, Δήμητρα Καρυοφύλλη-Κωνσταντινίδη, διδάκτορα ιταλικής φιλολογίας και διπλωματούχο πιάνου. Από τα λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διατηρούν την ιδιότητα τους ως αντιπρόεδρος ο Φάνης Ουγγρίνης και ως ταμίας ο Μάνος Ασπασίδης.

Στην πρώτη της δήλωση ως πρόεδρος, η Ευγενία Αλεξανδροπούλου- Αιγυπτιάδου επεσήμανε πως κύρια αποστολή του Οργανισμού είναι «η ανάδειξη όλων των εκφάνσεων της μουσικής και των άλλων τεχνών, αλλά και η συμβολή στην καθιέρωση της πόλης μας ως συνεδριακού κέντρου διεθνούς εμβέλειας». 

Στόχος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, είναι «το άνοιγμα προς την εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα, η συμπερίληψη και η καινοτομία με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Μεγάρου».  

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης 
 
Η Ευγενία Αλεξανδροπούλου - Αιγυπτιάδου, είναι αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην αναπληρώτρια πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού και καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. 

Είναι επικεφαλής του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Πληροφορική» και ιδρύτρια της Ερευνητικής Ομάδας Δικαίου Πληροφορικής. 

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, είναι διδάκτορας Αστικού Δικαίου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και πτυχίου Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας ελληνικής τράπεζας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Αρμενόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Η πλούσια συγγραφική της δραστηριότητα εκτείνεται στο αστικό, τραπεζικό, εργατικό, δικονομικό διεθνές, ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και στο δίκαιο πληροφορικής, με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM