Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Βασίλης Καρράς / EUROKINISSI
0

Ανακοινώθηκε μεγάλη συναυλία τον Ιούνιο στο Καλλιμάρμαρο, στη μνήμη του αείμνηστου τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

Σχεδόν 15 μήνες μετά τον θάνατο του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή, διοργανώθηκε μία μεγαλειώδης συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσουν δεκάδες καλλιτέχνες, για να τιμήσουν τη μνήμη του Βασίλη Καρρά.

Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες που υπήρξαν χρόνια φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά, όπως η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και πολλοί άλλοι, στις 13 Ιουνίου θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς στο Καλλιμάρμαρο και τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η επίσημη ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μια συναυλία φαινόμενο για τον Άρχοντα του ελληνικού τραγουδιού!

»Μια συναυλία που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από την μεγαλύτερη γιορτή που έχει γίνει ποτέ για το λαϊκό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο και που δεν θα μπορούσε να την πετύχει κανένας άλλος πέρα από τον Βασίλη Καρρά. Που αδιαμφισβήτητα είναι ακόμα εδώ, εμπνέει και ενώνει τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού μας (και όχι μόνο) τραγουδιού.

»Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς με αλφαβητική σειρά οι: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ, ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΟΛΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΠΥΞ ΛΑΞ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.

»Με τη χαρακτηριστική και ιδιαίτερη βραχνή φωνή του, από τα δεκαέξι χρόνια του, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή μέχρι και σήμερα ο Βασίλης Καρράς έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Αλλά αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ο άνθρωπος που αγάπησε όλος ο κόσμος και οι συνάδελφοί του, είναι η φωνή που κατάφερε να κινηθεί σε όλα τα είδη του ρεπερτορίου, είναι η λαϊκή ψυχή που ο κόσμος την χώρεσε σε μία λέξη: Ο Άρχοντας είναι εδώ!

»Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ιδρύματα: ΣTOΡΓΗ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ) • Τέμπη (Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών) • Άγιος Παντελεήμονας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλικιωμένων)».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM