«Μαρία Μαγδαληνή»: Ουρές για πίνακα του Ραφαήλ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα

«Μαρία Μαγδαληνή»: Ουρές για πίνακα του Ραφαήλ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα Facebook Twitter
Η «Μαρία Μαγδαληνή» του Ραφαήλ
0

Οι επισκέπτες σχημάτισαν ουρές σε μια βασιλική της νότιας Γαλλίας την Κυριακή για να δουν από κοντά έναν πίνακα του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου, Ραφαήλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα. 

Το μικρό πορτραίτο της Μαρίας Μαγδαληνής εκτίθεται για ένα μήνα στη βασιλική Sainte-Marie-Madeleine, η οποία φιλοξενεί λείψανα της μαθήτριας του Ιησού(γεγονός που την καθιστά τον τρίτο σημαντικότερο τάφο της χριστιανοσύνης). 

Πενήντα επισκέπτες περίμεναν στην ουρά το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να θαυμάσουν αυτόν τον ξεχασμένο πίνακα του Ραφαήλ,  ο οποίος φιλοτέχνησε μεταξύ άλλων τους πίνακες «Τρεις Χάριτες» και «Η Σχολή των Αθηνών». 

Ο πίνακας πιστεύεται ότι χρονολογείται από μια συνάντηση μεταξύ του ζωγράφου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι το 1505.

Οι επισκέπτες υποχρεούνταν να πληρώσουν τρία ευρώ για να δουν το έργο, τα οποία θα συγκεντρωθούν για την υποστήριξη της αποκατάστασης της βασιλικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, ένας Γάλλος συλλέκτης αγόρασε το πορτρέτο από την ιστοσελίδα μιας γκαλερί του Λονδίνου έναντι 37.000 δολαρίων.  Στη συνέχεια κάλεσε έναν εμπειρογνώμονα της UNESCO στην Ιταλία, ο οποίος πιστοποίησε την αυθεντικότητα του έργου τον Σεπτέμβριο. Έπειτα από αμέτρητες αναλύσεις, κατάφεραν να αποδώσουν τον πίνακα στον Ραφαήλ (1483-1520).

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ εμφανίζεται ξανά μετά από 25 χρόνια

Περιστέρια και φυλλώματα δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας υβριδικής μορφής τη στιγμή της μεταμόρφωσης, σε ένα έργο που αποτελεί συναρπαστικό δείγμα της διαρκούς γοητείας του Ρενέ Μαγκρίτ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Πολιτισμός / Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Από το στέμμα λείπει ένας από τους οκτώ χρυσούς αετούς που το διακοσμούσαν, ωστόσο διατηρεί και τα 56 σμαράγδια του, καθώς και όλα εκτός από 10 από τα συνολικά 1.354 διαμάντια του
THE LIFO TEAM