Κλειστά σήμερα μεγάλα μουσεία της χώρας λόγω απεργίας των εργαζομένων

Κλειστά σήμερα μεγάλα μουσεία της χώρας λόγω απεργίας των εργαζομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και 4ωρη στάση εργασίας σε όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας (08.00π.μ.-12.00μ.μ.).

Η εξαγγελία των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων θα γίνει από την Ομοσπονδία, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ώστε να καλύπτονται όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων που θα συμμετέχουν τόσο στην απεργία, όσο και στη 4ωρη στάση εργασίας.

Ο ΣΕΑ στη ΓΣ αποφάσισε «την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ», καθώς, μεταξύ άλλων, «διαμελίζει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατακερματίζει την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ μιλά για ένα «νομοσχέδιο που ανεπίκαιρα νομοθετείται, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντιμετωπιστεί ενδογενείς αδυναμίες της λειτουργικής διαδικασίας των Μουσείων. Επίσης, από τη μεταβολή που επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του δημιουργούνται προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Με βάση αυτά τα δεδομένα καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο σε κάθε άλλη περίπτωση να αντιμετωπίσει με προσήνεια τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την επιλογή της ψήφισης του».

«Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε την είσοδο ιδιωτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Οι συνάδελφοι αρχιφύλακες να φροντίσουν για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM