Καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του καταφυγίου σε έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βιρτζίνια

Καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του καταφυγίου σε έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βιρτζίνια Facebook Twitter
Erin Fostel, "Room #3"
0

Καταφύγιο μπορεί να σημαίνει ένα σπίτι, μία κοινότητα ή οι άνθρωποι και τα μέρη που κάνουν κάποιον να νιώθει ασφαλής και ευπρόσδεκτος.

Η ιδέα του καταφυγίου διαφέρει μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων και πολιτισμών και τις λεπτές έννοιές του αναδεικνύουν 11 καλλιτέχνες με έργα τους που φιλοξενούνται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.

Για τις ανάγκες της έκθεσης «More Than Shelter» οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να αναζητήσουν συνεργάτες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, πολιτιστικούς συλλόγους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και να παρουσιάσουν από κοινού τι σημαίνει να έχεις καταφύγιο και πώς είναι να ζεις χωρίς αυτό, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της.

Καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του καταφυγίου σε έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βιρτζίνια Facebook Twitter
Rosa Leff, “View From the Top” (2022)

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι και η Έριν Φόστελ συνεργάστηκε με την οργάνωση Εξάλειψη του Ρατσισμού - Ενδυνάμωση Γυναικών του Σάουθ Χάμπτονς Ρόουντς (YWCA of South Hampton Roads) και κατέγραψε το εσωτερικό ενός καταφύγιου έκτακτης ανάγκης για γυναίκες και οικογένειες, επιδιώκοντας να προβάλει τον παροδικό χαρακτήρα του για τις επιζήσασες ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Έργα της Έρικα Ντάιμοντ και της Ρόζα Λεφ επίσης εκτίθενται στην ίδια έκθεση. 

Καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του καταφυγίου σε έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βιρτζίνια Facebook Twitter
Erika Diamond, “Hoodie for Queer (In)Visibility”
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM