Το Instagram διέγραψε ανάρτηση της Μαντόνα, στην οποία η σταρ της ποπ έκανε «ψευδείς ισχυρισμούς» για το εμβόλιο αλλά και τη θεραπεία του κορωνοϊού.

 

Η Μαντόνα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο η δρ. Στέλα Ιμάνουελ, γιατρός στο Χιούστον, ισχυρίζεται ότι έχει θεραπεύσει 350 ασθενείς με κορωνοϊό, χορηγώντας τους υδροξυχλωροκίνη. Πρόκειται για το βίντεο που μία ημέρα νωρίτερα είχε αποσυρθεί τόσο από το Twitter όσο και από το Facebook και το οποίο είχαν αναρτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο μεγαλύτερος γιος του. Μάλιστα, στον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ επιβλήθηκε και «ποινή» αναστολής του λογαριασμού του για 12 ώρες.

 

Πέρα από το βίντεο με τους ισχυρισμούς για την υδροξυχλωροκίνη- το φάρμακο για την ελονοσία που εξακολουθεί να προβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος ως θεραπεία για τον κορωνοϊό- η Μαντόνα έκανε αναφορά και στο εμβόλιο.

 

Η σταρ της ποπ υποστήριξε στην ανάρτησή της ότι το εμβόλιο έχει βρεθεί και είναι διαθέσιμο εδώ και μήνες αλλά «Προτιμούν να αφήσουν τον φόβο να ελέγχει τους ανθρώπους και να αφήσουν τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι και τους φτωχούς φτωχότεροι».

 

Αρχικά, το Instagram θόλωσε το βίντεο, προσθέτοντας την επισήμανση «ψευδείς πληροφορίες», ενώ παρέπεμπε τους χρήστες σε μια σελίδα που απέρριπτε τους σχετικούς ισχυρισμούς και ξεκαθάριζε ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Επίσης, περιόρισε τη δυνατότητα αναδημοσίευσης του βίντεο στην πλατφόρμα.

 

Λίγες ώρες αργότερα, τελικά το Instagram διέγραψε την ανάρτηση επειδή «έκανε ψευδείς ισχυρισμούς και θεραπείες και μεθόδους πρόληψης για την Covid-19», εξήγησε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. Όμως, αρκετοί είχαν ήδη αντιδράσει.

 

Ανάμεσά τους και η Άνι Λένοξ, που έγραψε στα σχόλια: «Είναι απόλυτη τρέλα. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι υιοθετείς αυτό τον επικίνδυνo τσαρλατανισμό. Ελπίζω ότι η σελίδα σου έχει χακαριστεί και ότι είσαι έτοιμη να το εξηγήσεις αυτό».

 

Με πληροφορίες από Guardian