LIVE!

Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025 Facebook Twitter
Τζέιν Φόντα/ Φωτ.: EPA
0

Η Τζέιν Φόντα, στα 87 της χρόνια, πρόκειται να τιμηθεί με το Βραβείο Lifetime Achievement στα επερχόμενα Βραβεία Screen Actors Guild (SAG), που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2025. Η ανακοίνωση έγινε από το σωματείο SAG-AFTRA στις 17 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας την πολυετή συνεισφορά της Φόντα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και την ανθρωπιστική δράση.

Σε δήλωσή της, η διάσημη ηθοποιός εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη: «Είμαι πολύ τιμημένη και ταπεινωμένη από αυτή την αναγνώριση. Δουλεύω σε αυτή τη βιομηχανία σχεδόν όλη μου τη ζωή και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από εκείνη που σου απονέμουν οι συνάδελφοί σου».

Το Βραβείο Lifetime Achievement απονέμεται κάθε χρόνο σε ηθοποιούς για την εξαιρετική τους προσφορά στο επάγγελμα και την προώθηση των καλύτερων ιδανικών της υποκριτικής τέχνης. Οι αποδέκτες επιλέγονται από την Εθνική Επιτροπή Τιμητικών Βραβείων του SAG-AFTRA.

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, χαρακτήρισε τη Φόντα «μια πρωτοπόρο και εξαιρετικά ταλαντούχα, μια δυναμική προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει το τοπίο της ψυχαγωγίας, της ακτιβιστικής δράσης και της κουλτούρας με αδιάκοπο πάθος». Σημείωσε επίσης ότι η «ατρόμητη ειλικρίνειά» της υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους στον κλάδο.

Η Τζέιν Φόντα, κόρη του μεγάλου ηθοποιού Χένρι Φόντα, έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Πρόσφατα εμφανίστηκε στις ταινίες "80 for Brady" και "Book Club: The Next Chapter" το 2023, ενώ συμμετείχε και στο έργο της Τζένιφερ Λόπεζ "This Is Me... Now" το 2024.

Το βραβείο αυτό αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αναγνωρίσεων προς την Τζέιν Φόντα, η οποία δεν έχει διαπρέψει μόνο στο χώρο της υποκριτικής, αλλά και στην ανθρωπιστική δράση και τον πολιτικό ακτιβισμό.

Τα 31α Βραβεία SAG θα μεταδοθούν ζωντανά από το Netflix την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025, στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα Ανατολικής Ακτής).

Με πληροφορίες από People

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ