Η Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησε με τραγούδια από το νέο της άλμπουμ το Eras Tour από το Παρίσι

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησε – με τραγούδια από το νέο της άλμπουμ – το Eras Tour από το Παρίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Με νέα τραγούδια από το καινούριο της άλμπουμ με τίτλο "The Tortured Poets Department" ξεκίνησε τις συναυλίες της στην Ευρώπη η Τέιλορ Σουίφτ, που συνεχίζει το Eras Tour.

Οι θαυμαστές της ανέμεναν με αγωνία το πώς η Σουίφτ θα ενσωμάτωνε τραγούδια από το νέο της άλμπουμ στην περιοδεία Eras, λίγο πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό σκέλος της από το Παρίσι. Πράγματι, η Σουίφτ παρουσίασε το "The Tortured Poets Department" στο Παρίσι την Πέμπτη, ανανεώνοντας δραματικά ένα set list που ήταν σχετικά στατικό επί περισσότερο από έναν χρόνο.

Το σόου στο Paris La Défense Arena σηματοδότησε την επιστροφή της Σουίφτ στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά την τελευταία της συναυλία στις 9 Μαρτίου στη Σιγκαπούρη. Ήταν η πρώτη της φορά στη σκηνή μετά την κυκλοφορία του «Poets» στις 19 Απριλίου. Οι θαυμαστές αναρωτιόντουσαν αν και πώς θα ενσωματωνόταν το «Poets» στο setlist της, το οποίο είχε περίπου 45 τραγούδια και ήταν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από τότε που ξεκίνησε το Eras τον Μάρτιο του 2023 στο Glendale της Αριζόνα.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα η Swift στα σορτς του YouTube, παρουσίασε κλιπ από αυτό που φαινόταν να είναι πρόβες για το επερχόμενο σκέλος της περιοδείας της.  Οι θαυμαστές έσπευσαν να επισημάνουν τα κοστούμια που δεν είχαν ξαναδεί στην περιοδεία Eras - συμπεριλαμβανομένης μιας σύντομης εικόνας των χορευτών της που έπαιζαν με καπέλα και μπαστούνια, ενώ κάπου φαινόταν και το "TTPD" λογότυπο.

Πράγματι, η νέα «εποχή» ήρθε την Πέμπτη στο Παρίσι: Το «Poets» έκανε το ντεμπούτο του στο Eras Tour στο δεύτερο μισό της συναυλίας και περιελάμβανε τα εξής κομμάτια: "But Daddy I Love Him", "So High School", "Who's Afraid of Little Old Me", "Down Bad"" The Smallest Man Who Ever Lived» και «I Can Do It With a Broken Heart».

Οι φαν της στο Παρίσι είχαν την ευκαιρία επίσης να ακούσουν τα τραγούδια «έκπληξη» που ακολούθησαν το σετ των «Poets»: Το εύστοχα επιλεγμένο «Paris» στην κιθάρα και το «loml» στο πιάνο. Η Σουίφτ αφιέρωσε επίσης χρόνο για να πει στους θαυμαστές ότι το παρατσούκλι της για την ενότητα "TTPD" είναι «γυναικεία οργή, το μιούζικαλ», ενώ το πλήθος την επευφημούσε.

Το σόου της ωστόσο δεν άλλαξε σε διάρκεια, παρά τις προσθήκες και παρέμεινε σταθερός όπως καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας της - με τις παραστάσεις να διαρκούν συνήθως λιγότερο από 3½ ώρες. Έτσι η προσθήκη τραγουδιών από το «Poets», σήμαινε πως αφαιρέθηκαν άλλα αγαπημένα της τραγούδια: Το "The Archer", που ήταν το έκτο τραγούδι της σειράς, χάθηκε όταν η Σουίφτ πέρασε από το "Lover" της στο "Fearless". Επίσης, από το setlist εξαφανίστηκς το "Long Live", "Tis the Damn Season", "The Last Great American Dynasty", "The 1" και « Tolerate It».

Η Σουίφτ άλλαξε επίσης τη σειρά στο σόου της, καθώς το σετ της "Κόκκινο" - με το αγαπημένα στο πλήθος "22", "We Are Never Ever Getting Back Together", "I Knew You Were Trouble" και το 10λεπτο "All Too Well" — ανέβηκε από την έκτη θέση στο Νο. 3. Όλα τα "Red" τραγούδια που παίζονταν σταθερά στην περιοδεία «επέζησαν» και συνεχίζονται να παρουσιάζονται στο σόου. Μετά το "Red" ήρθε το "Speak Now" και μετά το "Reputation", πριν η Swift ξεκινήσει στο πρώτο της σετ διπλής εποχής - συνδυάζοντας τα «αδελφά» της άλμπουμ "Folklore" και "Evermore".

Η Swift χρησιμοποίησε την ευρωπαϊκή έναρξη για να εισάγει μια σειρά από αλλαγές και στη γκαρνταρόμπα της. Φόρεσε ένα πορτοκαλί-κόκκινο κορμάκι για το "Lover" και μια ροζ-μπλε φούστα σκέιτερ για το "1989" που απηχούσε το αρχικό της στυλ του 2014. Ακούστηκαν επίσης δυναμικές νέες εισαγωγές στις ενότητες του σόου, συμπεριλαμβανομένης νέας χορογραφίας πριν η Σουίφτ ανέβει στη σκηνή για το "Enchanted". Και όταν ακούστηκαν τα ονόματα όλων των άλμπουμ της πριν ξεκινήσει η έναρξη του σόου, προστέθηκε και το " The Tortured Poets Department".

 

Με πληροφορίες από nbcnews.com

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Πίσω από το «Guernica», ένα μουσείο ξαναγράφει τη μοντέρνα Ισπανία

Πολιτισμός / Ο Νταλί, ο Πικάσο και το μουσείο που ξαναδιαβάζει την Ισπανία μετά τον Φράνκο

Με μια μεγάλη νέα παρουσίαση της συλλογής του, το Reina Sofía της Μαδρίτης δεν αλλάζει απλώς αίθουσες και διαδρομές. Πίσω από τον Πικάσο, τον Νταλί και τον Μιρό, ξανασυστήνει τη σύγχρονη Ισπανία ως ιστορία λογοκρισίας, εξορίας, καθυστερημένων ελευθεριών και δύσκολης μετάβασης στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Πολιτισμός / Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν στο MoMA, επιστρέφουμε σε μια από τις πιο παράξενες, σαγηνευτικές και λιγότερο γνωστές εικόνες γύρω από το όνομά του: τη φωτογραφία του 1963 με τη γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ απέναντί του σε μια σκακιέρα. Οι σπάνιες φωτογραφίες και η ιστορία πίσω από αυτό το καρέ φωτίζουν όχι μόνο έναν μικρό μύθο της αμερικανικής τέχνης, αλλά και τη στιγμή που το Λος Αντζελες άρχισε να πιστεύει πραγματικά στον δικό του.
THE LIFO TEAM
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Πολιτισμός / Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ. Η νέα ταινία του Τζόζεφ Κοζίνσκι θα βγει στις 6 Αυγούστου 2027 και επιστρέφει στη λάμψη, το στιλ και τη διαφθορά του Μαϊάμι στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, η Μέριλ Στριπ είπε ανοιχτά αυτό που το queer κοινό ήξερε εδώ και χρόνια: ότι η Μιράντα Πρίστλι και ο κόσμος της ταινίας δεν θα είχαν την ίδια ζωή χωρίς αυτό.
THE LIFO TEAM
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Πολιτισμός / Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
THE LIFO TEAM
Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες με το νέο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες

Η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ, προστίθεται τελικά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ η Neon εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.
THE LIFO TEAM
Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Πολιτισμός / Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Από τα αινιγματικά “ghost” prints του Andy Mattern και τα παραμορφωμένα γυμνά του Bill Brandt μέχρι τη queer ορατότητα της Zanele Muholi και το ψηφιακό άγχος της Tania Franco Klein, η φετινή φωτογραφική έκθεση AIPAD στη Νέα Υόρκη δείχνει μια φωτογραφία πιο σωματική, πιο υβριδική και πιο ανήσυχη από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Πολιτισμός / Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατό της, η Bonhams ανακοινώνει τέσσερις δημοπρασίες με περισσότερα από 400 αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο της Νταϊάν Κίτον, από ρούχα Ralph Lauren και Thom Browne μέχρι το αρχικό σενάριο του «Annie Hall»
THE LIFO TEAM