Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η νέα Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Facebook Twitter
Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η επόμενη Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Φωτο: Studio Nicoleris
0

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η επόμενη αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της δίπλα στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Μόσχο.

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια Έρι Κύργια, στην οποία ανατέθηκε ο δύσκολος ρόλος της ομαλής μετάβασης του θεάτρου μέχρι την επιλογή του κ. Μόσχου και τον έφερε σε πέρας με επιτυχία, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο ως δραματολόγος.

Και οι τρεις διατηρούν άριστη μεταξύ τους σχέση, καθώς η κ. Κύργια θα προχωρήσει και στην ενημέρωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και της αναπληρώτριάς του, μέχρι να αναλάβουν και επισήμως τα νέα τους καθήκοντα.

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι δραματολόγος και κριτικός θεάτρου, άνθρωπος οργανωτικός και χαμηλών τόνων. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.


Έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την ομάδα Εν δυνάμει.

Σταθερή συνεργάτιδά της είναι η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου. Έχει επίσης συνεργαστεί ως δραματολόγος με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, τη Μαρία Μαγκανάρη και τη Γλυκερία Καλαϊτζή.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Συμβούλων των 48ων Δημητρίων με αρμοδιότητα τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του θεατρικού προγράμματος.

Το πρώτο της θεατρικό έργο Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων, που έγραψε σε συνεργασία με την Ελένη Ευθυμίου, ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2019).

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ