Η Ροζάν Μπαρ κατηγορεί τα υπνωτικά της για τα ρατσιστικά σχόλια που οδήγησαν στην απόλυσή της

Η Ροζάν Μπαρ κατηγορεί τα υπνωτικά της για τα ρατσιστικά σχόλια που οδήγησαν στην απόλυσή της Facebook Twitter
0

Εκτός εαυτού φαίνεται πως έχει βγει η Αμερικανίδα κωμικός Ροζάν Μπαρ, μετά την απόφαση του ABC να ακυρώσει το σόου της εξαιτίας των χθεσινών ρατσιστικών της σχολίων στο Twitter.

Η Μπαρ αντέδρασε με ένα μπαράζ δικαιολογιών και αναδημοσιεύσεις υποστηρικτικών σχολίων από φανατικούς ακολούθους της στο Twitter.

«Τα υπνωτικά φταίνε»

 

Σε ένα tweet, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η Τζάρετ ήταν μαύρη. «Ειλικρινά νόμιζα ότι ήταν Εβραία, από την Περσία», έγραψε η Μπαρ σε ένα μεταμεσονύχτιο «τιτίβισμά της».

Μη μπορώντας να συμφιλιωθεί με την τροπή των γεγονότων, η Μπαρ συνέχισε να τουιτάρει δικαιολογίες, αποδίδοντας τη ρατσιστική επίθεση ακόμα και στην επήρεια των υπνωτικών χαπιών Ambien που είπε ότι είχε πάρει.

Ούτε αυτό όμως στάθηκε αρκετό και έτσι λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθε επιρρίπτοντας μέρος της ευθύνης ακόμα και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, που κατά τα άλλα υποστηρίζει, λέγοντας πως «το ύφος (προς τους πολιτικούς αντιπάλους) ξεκινά από την κορυφή».

Τι είχε προηγηθεί

 

Σε χθεσινό σχόλιό της, η κωμικός υποστήριζε ότι η Βαλερί Τζάρετ, πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα είναι το «μωρό» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του «Πλανήτη των Πιθήκων».

Η ένθερμη υποστηρίκτρια του Τραμπ, έκανε το συγκεκριμένο ρατσιστικό σχόλιο, κάτω από ανάρτησή της, στην οποία υποστήριζε ότι η Τζάρετ έχει βοηθήσει στην απόκρυψη πολλών μυστικών της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Αρχικά η Μπαρ υποστήριξε τη στάση της λέγοντας πως ήταν απλώς ένα «αστείο» αλλά καθώς τα επικριτικά σχόλια συσσωρεύονταν, η Μπαρ αναγκάστηκε τελικά να ζητήσει συγνώμη ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει από το Twitter.

Στη συνέχεια όμως, ο πρόεδρος της ABC Entertainment (συμφερόντων Disney) ανακοίνωσε πως διακόπτει το σόου της κωμικού. «Η δήλωση της Ροζάν στο Twitter είναι , αηδιαστική, αποκρουστική και ασυμβίβαστη με τις αξίες μας και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το σόου της», υπογράμμιζε η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής. 

Από εκείνη τη στιγμή, η Μπαρ αντί να σβήσει τον λογαριασμό της στο Twitter, αναρτώντας δικαιολογίες και προσπαθώντας να διασκευάσει τις εντυπώσεις.

Έμεση άμυνα παρά τη συγνώμη

Ανάμεσα στα tweet της, η Μπαρ αναδημοσίευσε και δεκάδες υποστηρικτικά tweet από ακολούθους της όπου συνέκριναν τα επίμαχα σχόλια της κωμικού με παρόμοια σχόλια κατά του Τραμπ που δεν κατηγορήθηκαν για ρατσισμό.

Τόσο η κωμικός όσο και οι οπαδοί υποστήριζαν πως ήταν «υποκριτικό» να κατηγορείται η Μπαρ για ρατσισμό όταν αντίστοιχα σχόλια έχουν γίνει σε βάρος άλλων δημοσίων προσώπων χωρίς την αντίστοιχη κατακραυγή.

Η Ροζάν Μπαρ κατηγορεί τα υπνωτικά της για τα ρατσιστικά σχόλια που οδήγησαν στην απόλυσή της Facebook Twitter
Η Ροζάν Μπαρ κατηγορεί τα υπνωτικά της για τα ρατσιστικά σχόλια που οδήγησαν στην απόλυσή της Facebook Twitter

Παρά την έμεση άμυνα πάντως, η Μπαρ εξακολούθησε να ζητά συγνώμη προς την Τζάρετ και το κοινό της, επιμένοντας πως, όταν έκανε τα ρατσιστικά της σχόλια, νόμιζε ότι η σύμβουλος του Ομπάμα ήταν λευκή. «Παιδιά έκανα κάτι ασυγχώρητο οπότε μη με υπερασπίζεστε. Ήταν δύο τα ξημερώματα και είχα πάρει Ambien. Το παραέκανα και δεν θέλω να το υποστηρίξω».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Πολιτισμός / Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ: Aνέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την τολμηρή εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Λονδίνου

Με μια εμφάνιση γεμάτη τόλμη και υπονοούμενα, ο Σουηδός ηθοποιός απέδωσε για ακόμη μία φορά τη φετιχιστική αισθητική της νέας του ταινίας «Pillion»
LIFO NEWSROOM
Οι Times UK για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Τι έγραψαν οι Times για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά το δείπνο του Βρετανικού Μουσείου

Οι Times δίνουν περισσότερο βάρος στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Μουσείου, ότι η προστασία των Γλυπτών του Παρθενώνα προτάσσεται έναντι κάθε άλλης εκδήλωσης
LIFO NEWSROOM