Το φιλανθρωπικό της έργο και την υποστήριξη της εκπαίδευσης νεαρών κοριτσιών ενισχύει η ποπ τραγουδίστρια Ριάνα δίνοντας υποτροφίες και ποδήλατα σε μαθήτριες στο Μαλάουι. 

 

Η Ριάνα επισκέφθηκε την αφρικανική δημοκρατία για να βοηθήσει μέσω του ιδρύματός της Clara Lionel Foundation στη δημιουργία ενός καλύτερου εκπαιδευτικού μέλλοντος για τα κορίτσια της χώρας. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 8% των μαθητών στο Μαλάουι ολοκληρώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

 

 

Η τραγουδίστρια, εκτός από τις υποτροφίες, για να βοηθήσει κυρίως τις μαθήτριες να φτάνουν ευκολότερα στο σχολείο, έχει ξεκινήσει συνεργασία με εταιρία ανταλλαγής ποδηλάτων ofo. Τα ποδήλατα θα δοθούν δωρεάν στα κορίτσια που θα λαμβάνουν υποτροφίες στο Μαλάουι για να μπορούν να φτάνουν στο σχολείο με ασφάλεια.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νέα συνεργασία του Clara Lionel Foundation, καθώς θα επιτρέψει σε μαθητές σε όλο τον κόσμο να λάβουν μια ποιοτική εκπαίδευση και επίσης θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια του Μαλάουι να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια, περιορίζοντας τους πολύ μακρινούς περιπάτους που κάνουν από και προς το σχολείο μόνα τους», ανέφερε η τραγουδίστρια.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα πρόσφατο ταξίδι στο Μαλάουι, η Ριάνα συναντήθηκε με καθηγητές και τον υπουργό Παιδείας. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι μαθητές πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο επειδή δεν έχουν τους πόρους να συνεχίσουν, είχε δηλώσει. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr