Η Ρεμπέκα Ντελ Ρίο, η φωνή του «Mulholland Drive», πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Η Ρεμπέκα Ντελ Ρίο, η φωνή του «Mulholland Drive», πέθανε σε ηλικία 57 ετών Facebook Twitter
H Ρεμπέκα Ντελ Ρίο / Φωτ: Getty
0

Με ένα τραγούδι, την ερμηνεία της στο "Llorando" στο αριστούργημα Mulholland Drive του Ντέιβιντ Λιντς το 2001, η Ρεμπέκα Ντελ Ρίο (Rebekah Del Rio) μπήκε στη θρυλική ιστορία του κινηματογράφου.

Πέθανε στις 23 Ιουνίου στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, όπως αποκάλυψε το βράδυ το αμερικανικό μέσο Variety. Ήταν 57 ετών χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου της.

Πριν αποκτήσει διαχρονική φήμη με αυτή την εμβληματική σκηνή, η γεννημένη το 1967 στην πόλη Chula Vista της Καλιφόρνιας, ξεκίνησε την καριέρα της στη σκηνή του Σαν Ντιέγκο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Λος Άντζελες.

Γνώρισε τον David Lynch για πρώτη φορά μέσω του κοινού τους μάνατζερ, Brian Loucks, στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Τότε, η Del Rio δραστηριοποιούνταν στον χώρο της country μουσικής στο Νάσβιλ του Τενεσί. Είχε υπογράψει συμβόλαιο χάρη στην ηχογράφηση του "Llorando", μια ισπανική διασκευή του "Crying" του Roy Orbison. Κατά τη συνάντησή τους, ο Lynch της ζήτησε να ερμηνεύσει το τραγούδι.

«Όταν με κάλεσε και μου είπε ότι είχε γράψει έναν ρόλο για μένα στο Mulholland Drive, το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς για το ABC, περίμενα να μου ζητήσει να ηχογραφήσω το τραγούδι. Αντί γι’ αυτό, με κάλεσαν μια μέρα. Η ταινία υπήρχε ήδη. Με είχε ηχογραφήσει εκείνο το βράδυ!», είχε αφηγηθεί σε συνέντευξή της στο Libération το 2001, μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Η σύντομη αλλά αξέχαστη εμφάνισή της στην οθόνη της χάρισε αναγνωρισιμότητα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Αργότερα εμφανίστηκε στη δυστοπική επιστημονικής φαντασίας ταινία Southland Tales, όπου τραγουδά τον αμερικανικό ύμνο. Επίσης, τη φωνή της μπορούμε να ακούσουμε σε μουσικές επενδύσεις των ταινιών Sin City, Man on Fire και Streets of Legend.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Πολιτισμός / Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για την έκθεση «Ραφαήλ: Υψηλή Ποίηση», τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον δάσκαλο της Αναγέννησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους

Η αναδρομή στην crime κωμωδία των ‘90s του «Caught Stealing», το φιλμικό ανάλογο μιας ζεστής αγκαλιάς που λέγεται «Life of Chuck», το γουντιαλενικής ιδιοσυγκρασίας «Trois Amies» και το αξεπέραστο «Ran» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Ένα από τα πιο θρυλικά στέκια της Ευρώπης, με 250 χρόνια ιστορίας και θαμώνες από τον Γκαίτε και τον Σοπενχάουερ μέχρι τον Σταντάλ και τον Ίψεν, κινδυνεύει με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο πολλαπλάσιο από το προηγούμενο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM