Η Pixar, τα Λιμανάκια και ο Μουρνάου από αύριο στους κινηματογράφους

Η Pixar, τα Λιμανάκια και ο Μουρνάου από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το Inside Out 2 κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες.
0

Η ταινία που περίμεναν τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά εδώ και μήνες, το Inside Out 2, κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες και ελπίζουμε να σημάνει την επιστροφή της Pixar στις δόξες του παρελθόντος – κακά τα ψέματα, το Inside Out είναι η τελευταία δημιουργία του στούντιο που είχε τη στόφα του κλασικού. 

Για τους φαν της εγχώριας μυθοπλασίας κυκλοφορεί το συνειδητά αβαρές και περήφανα queer Καλοκαίρι της Κάρμεν, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή (Απόστρατος). Ταινία μέσα στην ταινία, γυμνά σώματα, υψηλές θερμοκρασίες κι ένα γλυκύτατο σκυλί, σε μια δημιουργία που φιλοδοξεί να αποτελέσει την ελληνική επιτυχία του φετινού καλοκαιριού.

Ανώδυνη διασκέδαση ήθελε να προσφέρει και η Μαριάν Σατραπί με το Dear Paris, μα οι μέρες του Κοτόπουλου με Δαμάσκηνα φαντάζουν πολύ μακρινές.

Ασφαλώς καλύτερη περίπτωση το Fremont, που εκπροσωπεί την indie πλευρά της ελαφρότητας επιτυχημένα και διαθέτει και τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ σε ρόλο έκπληξη.

Αντίβαρο σε όλες αυτές τις ευφορικές αφηγήσεις θέλει να αποτελέσει το Bad Actor από το Μεξικό, με αντικείμενο τη σεξουαλική παρενόχληση μιας ηθοποιού από συμπρωταγωνιστή της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας.

Το Chasse Gardee υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και προσπαθεί να αντλήσει γέλιο από τις πολιτισμικές διαφορές πρωτευουσιάνων και επαρχιωτών και από ένα και μόνο ανέκδοτο.

Για όσους προτιμούν να ποντάρουν στα σίγουρα, το Rope επιστρέφει στις αίθουσες, για να αποδείξει ότι του αξίζει μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες δουλειές του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Μαζί του το θρυλικό Der Letzte Mann του Μουρνάου, το οποίο κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής, αλλά καθόλου παρωχημένο δεν μοιάζει.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM