Η παθιασμένη και συγκινητική επιστολή της Νικόλ Κίντμαν προς τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η παθιασμένη και συγκινητική επιστολή της Νικόλ Κίντμαν προς τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας Facebook Twitter
0

H Νικόλ Κίντμαν έγραψε μία παθιασμένη, συγκινητική επιστολή κατά της ενδοοικογενειακής βίας λίγες μέρες μετά τη βράβευσή της με Emmy για το ρόλο της ως κακοποιημένη γυναίκα στην τηλεοπτική σειρά του HBO, «Big Little Lies».

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να νιώθω μειονεκτικά επειδή γεννήθηκα κορίτσι», ανέφερε η 50χρονη ηθοποιός στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Porter».

«Η ιδέα ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι αποτελεί κομμάτι του DNA μου. Με μεγάλωσαν μία δυνατή, φεμινίστρια μητέρα και ένας πλήρως υποστηρικτικός πατέρας», πρόσθεσε η Κίντμαν και συμπλήρωσε ότι οι «φεμινιστικές της ρίζες» την οδήγησαν στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και το έργο της ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως.

«Μέσα από αυτόν το ρόλο μπόρεσα να καταλάβω πλήρως τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώθηκα στο να δανείσω τη φωνή μου στις γυναίκες που επιβίωσαν από τη βία. Οι ιστορίες που άκουσα με συντάραξαν βαθιά και με άλλαξαν για πάντα», επισήμανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

H Κίντμαν εξήγησε, επίσης, πως ήταν μάρτυρας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που «πήραν πίσω τις ζωές τους» και συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό ήταν αυτό.

Απηύθυνε, μάλιστα, κάλεσμα στις απανταχού γυναίκες να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και πάνω απ' όλα να συμπαραστέκονται η μία στην άλλη και να τις βοηθούν να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνες τους.

«Κάθε μία από εμάς, λίγο ή πολύ, θα βρεθούμε αντιμέτωπες με προσκλήσεις, που συχνά οφείλονται στο γεγονός ότι είμαστε γυναίκες σε έναν ακόμη άνισο κόσμο. Μου έχει συμβεί. Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί και σ' εσάς. Σε τέτοιες στιγμές, μου αρέσει να σκέφτομαι όλους εκείνους που με στηρίζουν, που μ' έχουν βοηθήσει να σταθώ στα πόδια μου και μ' έχουν ενθαρρύνει να πιστεύω στον εαυτό μου».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ