Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας υποψήφια για Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία 2022

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας υποψήφια για καλύτερη κινηματογραφική τοποθεσία 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: eufcn
0

Η κριτική επιτροπή του EUFCN (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου) επέλεξε τις πέντε τοποθεσίες, που διαγωνίζονται για το Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας του 2022 και η παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια είναι μία από αυτές.

Η ψηφοφορία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2023 και η νικήτρια του EUFCN Location Award 2022 για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία της χρονιάς θα αποκαλυφθεί στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου 2023 στο Βερολίνο.

Φέτος υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον καθώς μία από τις πέντε υποψήφιες είναι και η παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια.

Η παραλία προβάλλεται στο φιλμ «The Triangle of Sadness» τη μαύρη κωμωδία του Ruben Östlund, που το αρχικό σχέδιο της παραγωγής την ήθελε να γυριστεί στην Ταϊλάνδη σε μια τοποθεσία που θα συνδύαζε μια παρθένα παραλία, με μία ζούγκλα που αγκαλιάζει τη θάλασσα.

Η Ελλάδα όμως επιλέχθηκε για πολλούς λόγους, όπως τόνισε ο Erik Hemmendorff, ένας από τους βασικούς παραγωγούς της ταινίας. Ένας από αυτούς ήταν ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης και πολύ πιο κοντά στη Σουηδία από την Ταϊλάνδη.

«Αλλά επιλέξαμε αυτήν την τοποθεσία κυρίως για την ποιότητα του ίδιου του μέρους: βρήκαμε την Εύβοια και την παραλία Χιλιαδού λίγο διαφορετικά από τη «συνηθισμένη» και πιο τουριστική Ελλάδα. Η βλάστηση, τα ψηλά βουνά, η θάλασσα και οι πετρώδεις παραλίες δίνουν στο νησί μια αίσθηση «άγνωστου και μυστικού μέρους», που ταίριαζε απόλυτα στην ιστορία της ταινίας.

»Η υποστήριξη και η φιλοξενία από την τοπική κοινωνία ήταν επίσης πολύ μεγάλος παράγοντας» είπε. Το «Triangle of Sadness», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ruben Östlund, έγινε από την Plattform Produktion με παραγωγούς τους Erik Hemmendorff και Philippe Bober.

Συνυποψήφιες με τη Χιλιαδού είναι:

- τα νησιά Brissago στην Ελβετία όπου γυρίστηκε το «Dawn Chorus», του Alessio Pizzicannella, σε παραγωγή των Venus & Beyond Multimedia, RSI -Radiotelevisione Svizzera, Jasa Productions, Nightswim, Los Hermanos, Jumyam και Central Productions.

- Το Portsoy της Σκωτίας για την τηλεοπτική παραγωγή του «Peaky Blinders»

- Το Schosshotel Kronberg στη Γερμανία για τα γυρίσματα του «Spencer» του Pablo Larrain. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή των Γερμανία, Βρετανία, Χιλή και ΗΠΑ, που γυρίστηκε κυρίως στη Γερμανία. Άλλες τοποθεσίες γυρισμάτων περιλαμβάνουν το Schloß Nordkirchen στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Schloß Marquardt στο Πότσνταμ.

- Το Stari Grad στην Κροατία για το «How I learned to Fly», σε σκηνοθεσία Radivoje Andrić και παραγωγή Sense Production σε συμπαραγωγή με τα Kinorama, Art Fest, το Silverart και Doli Media Studio. Η πεδιάδα Stari Grad και το ιστορικό κέντρο Stari Grad έχουν καταχωριθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Mε πληροφορίες του eufcn

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4th Kournos Music Festival 2024

Πολιτισμός / Kournos Music Festival: Ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο επιστρέφει

Tο φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.
LIFO NEWSROOM
Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Πολιτισμός / Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εποπτικό υλικό και προβολές από επιλεγμένα έργα του Ι. Μόραλη αλλά και μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή να διασκευάζει Τσιτσάνη σε τζαζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ