Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά διοργανώνει έκθεση με έργα του, που δεν έχουμε δει ποτέ

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Jean-Michel Basquiat, Jailbirds (1983). Courtesy of ©the Estate of Jean-Michel Basquiat.
0

Είναι η πρώτη φορά, από τον τραγικό θάνατό του το 1988 σε ηλικία 27 ετών, που θα εκτεθούν έργα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά από την προσωπική συλλογή των μελών της οικογενείας του σε μια μεγάλη έκθεση. Οι οικογένειά του θα μοιραστεί με το κοινό έργα που, όπως ανακοινώθηκε, δε θα είναι μόνο άγνωστα, αλλά θα αποτελέσουν μια νέα εμπειρία για το κοινό.

Αγαπημένος των συλλεκτών και θρυλική πλέον φιγούρα στο χώρο της τέχνης, ο Μπασκιά άφησε πίσω του έργα που αποτελούν μερικά από τα πιο ακριβά σε όλο τον κόσμο με τιμές ρεκόρ σε δημοπρασίες, ενώ οι εκθέσεις έργων του όπως αυτή στο Μπρούκλιν και στο Μπάρμπικαν σημειώνουν ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης των έργων που θα εκτεθούν στο κτίριο Starrett-Lehigh της Νέας Υόρκης στις αρχές της άνοιξης του 2022 δεν έχει προβληθεί ποτέ δημοσίως.

Η ιδέα της έκθεσης των έργων ανήκει στις αδερφές του, Λιζάν Μπασκιά και Ζανίν Εριβό που συνδιευθύνουν το ίδρυμα Μπασκιά με τη μητριά τους Νόρα Φιτζπάτρικ.

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά. Φωτο: @ Courtesy Sotheby's

«Μας προσεγγίζουν συνεχώς άνθρωποι που θέλουν να μάθουν και να ακούσουν περισσότερα για το ποιος ήταν ο Ζαν Μισέλ», λένε οι αδερφές του. «Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι και οι ίδιοι καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση και αναζητούν τρόπους για να συνδεθούν με την ιστορία του» πρόσθεσαν. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε το ευρύτερο πλαίσιο των πολιτιστικών και οικογενειακών του ριζών και τον ρόλο που έπαιξαν στην αφήγηση της τέχνης του».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 200 ​​«πίνακες, σχέδια, παρουσιάσεις πολυμέσων, εφήμερα και έργα τέχνης που σπανίως έχουν εμφανιστεί και άλλα που δεν έχουμε δει ποτέ» γράφει η ανακοίνωση της έκθεσης τονίζοντας ότι οι διοργανωτές πιστεύουν ότι με την έκθεση αυτή θα κατανοήσουμε βαθύτερα το σύντομο ταξίδι του στη ζωή και όλα όσα έφερε στην ποπ κουλτούρα.

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Jean-Michel Basquiat, Άτιτλο (World Famous Vol. 1. Thesis), 1983. Φωτο: ©the Estate of Jean-Michel Basquiat.
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM