Η Μέγκαν Μαρκλ ανάμεσα στις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία

Η Μέγκαν Μαρκλ ανάμεσα στις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία Facebook Twitter
EPA
1

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι μια από τις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε το περιοδικό Vogue.

H Vogue επικροτεί την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό που συμβάλλει στη σφυρηλάτηση μιας νέας ταυτότητας της μοναρχίας.


Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι και δούκισσα του Σάσεξ συγκαταλέγεται μαζί με την σκωτσέζα πολιτικό Ρουθ Ντέιβιντσον, τη σχεδιάστρια μόδας Στέλα Μακάρτνεϊ και τη συγγραφέα των βιβλίων Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη λίστα του περιοδικού "The Vogue 25".


Η λίστα προβάλλει ένα «εξαιρετικό σύνολο ηγετικών προσωπικοτήτων που καθορίζουν και επανακαθορίζουν τον τόπο που ζούμε σήμερα», γυναικών με επιρροή που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η επιστήμη, η πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, η νομική.

Η Μαρκλ, τον λαμπερό γάμο της οποίας, στις 19 Μαΐου, παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζεται «μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο».


«Η επιρροή της ξεπερνά κατά πολύ την ασταμάτητη κάλυψη (από τα μμε) του στιλ της. Ως μια μιγάδα που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από την Αμερική, η Μαρκλ συμβάλλει στη σφυρηλάτηση της νέας ταυτότητας για τη μοναρχία του 21ου αιώνα», γράφει ο περιοδικό Vogue στην ηλεκτρονική του έκδοση.


Το περιοδικό μόδας επιβραβεύει επίσης την ηγέτη των Σκωτσέζων Τόρις Ρουθ Ντέιβιντσον ως «ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με προοδευτικές ιδέες» και την Στέλα Μακάρτνεϊ, που διευθύνει «έναν από τους πιο προοδευτικούς και ανεξάρτητους οίκους μόδας».


Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, τα μοντέλα Adwoa Aboah και 'Εντι Κάμπελ και η επιχειρησιακή διευθύντρια της Manchester United Κολέτ Ρος συγκαταλέγονται στον κατάλογο των 25 γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 22 έως 73 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

«Στο τελευταίο του μήνυμα μου έγραψε ότι θα ξαναρχόταν στο Μπέρμιγχαμ» - Αποκάλυψαν πως η τελευταία τους συνάντηση ήταν στην αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια