Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για τη διάγνωση με Guillain-Barre: Υπήρχαν μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για τη διάγνωση με Guillain-Barre: Υπήρχαν μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Για το σύνδρομο Guillain-Barré, με το οποίο διαγνώστηκε σε ηλικία 18 μηνών, μίλησε σε συνέντευξή της η Μαίρη Συνατσάκη.

Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων.  «Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί τι θα γίνει αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο», περιέγραψε χθες η Μαίρη Συνατσάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη. 

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. Προσβάλλει 1-2 ανά 100.000 ανθρώπους και η εμφάνισή του είναι πιο σπάνια σε παιδιά, όπως στην περίπτωση της Μαίρης Συνατσάκη. «Νομίζω έχει καταγραφεί κάπου στον εγκέφαλο μου αυτό σαν μία κρίσιμη στιγμή ζωής». Η παράλυση στους μύες των άκρων, φτάνει στο μέγιστο σε διάστημα τριών εβδομάδων αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις η εικόνα είναι δραματική και εξελίσσεται μέσα σε ώρες.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη στον Alpha: 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ