Η κυβέρνηση Μπολσονάρου καλεί τη Ζιζέλ

Η κυβέρνηση Μπολσονάρου καλεί τη Ζιζέλ Facebook Twitter
0

Η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας επέκρινε σήμερα την καλλονή Ζιζέλ Μπούντχεν, διότι υποστήριξε ότι η Βραζιλία είναι μια χώρα που αποψιλώνει τα δάση της.

Παράλληλα, η υπουργός Τερέζα Κριστίνα Ντίας πρόσθεσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στο διάσημο μοντέλο να αναλάβει καθήκοντα πρέσβειρας της χώρας της, με στόχο να προωθήσει τις προσπάθειες παροχής στους πολίτες τροφίμων και παράλληλα προστασίας της φύσης.

Η υπουργός ανέφερε στο Twitter ότι η Ζιζέλ θα λάβει σύντομα την πρόσκληση, αφού καταφέρθηκε εναντίον της κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης.

«Συγγνώμη, Ζιζέλ Μπούντχεν, θα έπρεπε να είσαι η πρέσβειρά μας, να λες ότι η χώρα σου προστατεύει (το περιβάλλον), ότι η χώρα σου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών παγκοσμίως που προστατεύουν (τα δάση) και να μην έρχεσαι εδώ και να λες άσχημα πράγματα για τη Βραζιλία χωρίς να έχεις γνώση των γεγονότων» επισήμανε η Ντίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο του Σάο Πάολο Jovem Pan, νωρίτερα σήμερα.

Οι εκπρόσωποι του μοντέλου δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές.

Το να στρατολογήσουν την Ζιζέλ ως εκπρόσωπο τύπου για τη βιωσιμότητα θα συνιστούσε μια τεράστια επιτυχία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, καθώς θα είχε στο πλευρό της μια επικρίτρια των ενεργειών του προκατόχου του σχετικά με τη χαλάρωση των περιβαλλοντικών νόμων.

Η Ζιζέλ Μπούντχεν, που είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, ήρθε σε αντιπαράθεση δύο φορές με τον πρώην πρόεδρο Μισέλ Τεμέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις πολιτικές του για τη συρρίκνωση ή την εξάλειψη προστατευμένων περιοχών του Αμαζονίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΚ - Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Η ανακάλυψη περισσότερων από 800 ακονόλιθων, που χρησιμοποιούνταν για το ακόνισμα όπλων, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Αγγλία τον τελευταίο αιώνα
THE LIFO TEAM