Η Κέιτ Μπλάνσετ αποκάλυψε πως έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Κέιτ Μπλάνσετ αποκάλυψε πως έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Η Κέιτ Μπλάνσετ προστέθηκε σήμερα στην μακρά λίστα των γυναικών που κατηγορούν τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η 48χρονη Αυστραλίδα, που είναι πρόεδρος της φετινής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, αποκάλυψε στο περιοδικό Variety ότι ο 66χρονος άρχισε να την περιφρονεί, όταν εκείνη αντιστάθηκε στις ερωτικές του διαθέσεις.

Όταν οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν ευθέως εάν παρενοχλήθηκε ποτέ από τον παραγωγό η Μπλάνσετ απάντησε χωρίς περιστροφές: «Ναι».

Από το ξέσπασμα του σκανδάλου το περασμένο φθινόπωρο, περισσότερες από 80 γυναίκες ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συμπαραγωγοί έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.


Η Μπλάνσετ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Αμερικανός παραγωγός θα καταδικαστεί και θα φυλακιστεί για τα εγκλήματα που κατηγορείται.


«Νομίζω πως βασικά "κυνηγά" τις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως κάνουν όλα τα αρπακτικά. Ένιωθα άσχημα εξαιτίας του. Συχνά μου έλεγε πως "δεν είμαστε φίλοι"».

Η Μπλάνσετ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες της παρενόχλησης που είχε δεχθεί, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν διατεθειμένη να συναινέσει σε όσα της ζητούσε.


«Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός πολύ συγκεκριμένου τύπου άνδρα. Θέλω αυτοί οι άνδρες να διωχθούν ποινικά. Πρέπει να καταφέρουμε ένα νομικό προηγούμενο», πρόσθεσε.


Ο Γουάινστιν, που αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες, ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Λονδίνο για αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών.

Με πληροφορίες από Telegraph

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM