Η Γουινόνα Ράιντερ μίλησε για την εποχή που την υπερασπίστηκε ο Κιάνου Ριβς από μια «οδυνηρή» απαίτηση του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα. 

 

Σε συνέντευξη στους Sunday Times, η 48χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια σκηνή της ταινίας «Dracula», στην οποία της ζητήθηκε να έχει υποκριτικά μια «τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη» αντίδραση. 

 

Όταν ο Κόπολα τής ζήτησε περισσότερα δάκρυα, η Ράιντερ είπε πως ο σκηνοθέτης άρχισε να εξαπολύει προσβολές εναντίον της, αποκαλώντας την μεταξύ άλλων «πόρνη», προκειμένου να την κάνει να παίξει πιο συναισθηματικά. Επίσης ζήτησε στους άντρες συμπρωταγωνιστές της να κάνουν το ίδιο, όπως υποστηρίζει.

 

«Υποτίθεται πως έπρεπε να κλαίω, οπότε προσπαθούσε να κάνει τους πάντες -τον Ρίτσαρντ Γκραντ, τον Άντονι Χόπκινς, τον Κιάνου [Ριβς] να μου φωνάζουν διάφορα για να με κάνουν να κλάψω, αλλά ο Κιάνου δεν μπορούσε, ούτε ο Άντονι. Απλώς δεν λειτουργούσε το πράγματα. Για την ακρίβεια, πετύχαινε το ακριβώς αντίθετο», ανέφερε η ηθοποιός.

 

Η Γουινόνα Ράιντερ λέει πως ο Κιάνου Ριβς αρνήθηκε να την βρίσει στα γυρίσματα του «Dracula»

 

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν εκείνη που οδήγησε στην μακρά φιλία της με τον Κιάνου Ριβς, σημειώνοντας πως με τον 81χρονο σήμερα Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι πλέον «εντάξει» μεταξύ τους. 

 

Μετά την ταινία «Dracula», που κυκλοφόρησε το 1991 με τον Γκάρι Όλντμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζοντας τρία βραβεία Όσκαρ, η Ράιντερ με τον Ριβς παρέμειναν φίλοι, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά σε άλλες τρεις ταινίες- «A Scanner Darkly» (2006), «The Private Lives of Pippa Lee» (2009) και «Destination Wedding» (2018).

 

Ο Κιάνου Ριβς, μιλώντας παλαιότερα για την Γουινόνα Ράιντερ, την είχε χαρακτηρίσει «αξιαγάπητο άτομο και ταλαντούχα ηθοποιό», σημειώνοντας πως «νομίζω κάνουμε ωραίο ζευγάρι».

 

Η Γουινόνα Ράιντερ λέει πως ο Κιάνου Ριβς αρνήθηκε να την βρίσει στα γυρίσματα του «Dracula»

 

Τον Αύγουστο του 2018, η Ράιντερ είχε αστειευτεί πως πρακτικά είχε παντρευτεί τον Κιάνου Ριβς στο πλατό του «Dracula», εξηγώντας πως ο Κόπολα είχε χρησιμοποιήσει τότε «αληθινό ιερέα» για τον γάμο τους ζευγαριού, που γυρίστηκε από την αρχή ως το τέλος.

 

«Βασικά παντρευτήκαμε στο Dracula. Όχι, αλήθεια, σας το ορκίζομαι, νομίζω πως είμαστε όντως παντρεμένοι», είχε πει τότε στο Entertainment Weekly. 

 

Σε εμφάνιση στο The Talk, τον Ιανουάριο του 2019, η Κιάνου Ριβς είχε αστειευτεί πως η Ράιντερ είναι απολύτως αφοσιωμένη στον γάμο τους, αποκαλύπτοντας πας μερικές φορές, χαριτολογώντας, τον αποκαλεί «σύζυγο». «ια στο τόσο, λαμβάνω ένα μήνυμα που λέει, "Γεια σου σύζυγε". Βασικά δεν την πίστευα και μετά ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επικοινώνησε μαζί της και είπε δημοσίως ότι όντως συνέβη, πως ο ιερέας έκανε ολόκληρη την τελετή και πως με την Γουινόνα παντρευτήκαμε».