Η Εύα Στεφανή απαντά στον πρόεδρο της «Νίκης»: Χοίρος, που πρωταγωνιστεί σε ένα απέραντο χοιροστάσιο

Η Εύα Στεφανή απαντά στον πρόεδρο της «Νίκης»: Χοίρος, που πρωταγωνιστεί σε ένα απέραντο χοιροστάσιο Facebook Twitter
Εύα Στεφανή / Φωτογραφία: Ίδρυμα Ωνάση
0

«Το έργο τέχνης είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου που το κοιτάζει», επισημαίνει η σκηνοθέτις Εύα Στεφανή στον επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της για έργο της που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Η Εύα Στεφανή είναι η δημιουργός του έργου «Εγερτήριο» που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη. Λίγες ημέρες μετά τον βανδαλισμό της έκθεσης «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» από βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος «Νίκη», ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε μήνυση κατά του έργου της Εύας Στεφανή, υποστηρίζοντας «προσβάλλει τα ιερά και τα όσια». «Υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά της Εθνικής Πινακοθήκης γιατί στον τρίτο όροφο υπάρχει βίντεο το οποίο προσβάλλει απροκάλυπτα και αυτό τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από την Ευελπίδων την ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση.

«Το έργο τέχνης είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου που το κοιτάζει», επισήμανε σε δήλωσή της που προβλήθηκε από το Mega, η καλλιτέχνις και συνέχισε: «Εάν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως χοίρο, θα αντιλαμβάνεται και τον/την καλλιτέχνη ως χοίρο. Θα αντιλαμβάνεται επίσης τον κόσμο ως ένα απέραντο χοιροστάσιο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρεμβάσεις από Kουμεντάκη και Aνδρεαδάκη για την Εθνική Πινακοθήκη και την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης

Πολιτισμός / Εθνική Πινακοθήκη: Κουμεντάκης και Aνδρεαδάκης στηρίζουν την Συραγώ Τσιάρα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM