Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να φοράει αληθινή γούνα, είπε η επίσημη ενδυματολόγος της, την στιγμή που πολλοί διάσημοι οίκοι μόδας έχουν ήδη απαγορεύσει την χρήση της.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στην μέχρι πρότινος χειμερινή γκαρνταρόμπα της, καθώς η ίδια έχει στην κατοχή πολλά γούνινα πανωφόρια και κάπες, τα οποία φορούσε για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός μακρύ παλτό με γούνα που φορά πολύ συχνά από την δεκαετία του '50 μέχρι και σήμερα.

Με την στάση απέναντι στη γούνα να αλλάζει παγκοσμίως, η βασιλική οικογένεια έχει πολλές φορές δεχθεί τα πυρά ακτιβιστών για τις εμφανίσεις της σε επίσημες εκδηλώσεις με αληθινή γούνα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter

Στο νέο της βιβλίο με τα απομνημονεύματά της, η Άντζελα Κέλι γράφει χαρακτηριστικά: «Αν η Αυτού Μεγαλειότης πρόκειται να παραστεί σε μια υποχρέωση με ιδιαιτέρως κρύο καιρό, από το 2019 και μετά θα χρησιμοποιείται ψεύτικη γούνα για να είναι σίγουρο πως θα παραμένει ζεστή».

Η Άντζελα Κέλι, προσωπική σύμβουλος και ενδυματολόγος της Ελισάβετ, εργάζεται για την βασιλική οικογένεια εδώ και 25 χρόνια και έγραψε το βιβλίο της με την έγκριση της βασίλισσας. Η ίδια προσθέτει πως ήδη έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι γούνας μινκ από ένα από τα αγαπημένα παλτό της βασίλισσας. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να φοράει αληθινή γούνα, λέγοντας στην βρετανική Telegraph: «Στα νέα σύνολα που σχεδιάστηκαν για την βασίλισσα, οποιαδήποτε γούνα χρησιμοποιηθεί, θα είναι ψεύτικη».

Ωστόσο, στο πλαίσιο των βασιλικών καθηκόντων της, οποιοσδήποτε μανδύας ή άλλα αντικείμενα σε επίσημες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν γούνα, να συνεχίσουν να φοριούνται κανονικά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter

Την αλλαγή χαιρέτισαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων. «Είμαστε κατενθουσιασμένοι που η Αυτού Μεγαλειότης αποφάσισε να σταματήσει επισήμως την χρήση αληθινής γούνας. Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να φοράει πλέον ψεύτικη γούνα αντικατοπτρίζει τέλεια το κοινό βρετανικό αίσθημα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα απεχθάνεται την αληθινή γούνα, με την οποία δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση», σχολίασε η Κλερ Μπας από την Humane Society International. «Η Βρετανία απαγόρευσε την εκτροφή για γούνα πριν από δυο δεκαετίες επειδή φαινόταν πολύ βάναυση, τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την δουλειά απαγορεύοντας επίσης την πώλησή της», πρόσθεσε η ίδια, καλώντας την βρετανική κυβέρνηση να κάνει την χώρα την πρώτη στον κόσμο που θα απαγορεύσει την πώληση γούνας ζώων.

Να σημειωθεί πως η Κέιτ Μιντλετον φοράει αληθινή γούνα, ωστόσο προσέχει πάντα από πού προέρχεται. Ένα από τα αγαπημένα της κομμάτια, που έχει φορέσει αρκετές φορές, είναι ένα καφέ καπέλο από δέρμα αλπάκα, τα οποία πέθαναν από φυσικά αίτια. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει «όχι» στην αληθινή γούνα - Για πρώτη φορά στην ιστορία Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ: Ένας φεμινιστής (;) ζωγράφος και ένα πορτρέτο που αμφισβήτησε τις σεξουαλικές συμβάσεις της εποχής του

Πολιτισμός / Ο Σάρτζεντ ζωγράφιζε τις γυναίκες πέρα από τις σεξουαλικές συμβάσεις των καιρών τους

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που τα πορτρέτα γυναικών θεωρούνταν προκλητικές, μόνο και μόνο επειδή εκείνες δεν έκρυβαν τη ζωντάνια, τη σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες τους
NEWSROOM
Επεξεργασία σε πορτρέτο καλλονής

Πολιτισμός / Προσωπογραφία καλλονής της βρετανικής αριστοκρατίας είχε υποστεί... «θεραπεία τύπου Kylie Jenner»

Ποιος είπε ότι οι παλιοί δεν «πείραζαν» τα χαρακτηριστικά τους; Απλώς τότε δεν υπήρχαν φίλτρα και αισθητικές επεμβάσεις και τις αλλαγές τις έκανε -καμιά φορά- ο καλλιτέχνης που φιλοτεχνούσε το πορτρέτο τους
NEWSROOM