Σε όλο τον κόσμο, οικογένειες περνούν ξεχωριστά αυτά τα Χριστούγεννα, λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Η 94χρονη μονάρχης και ο 99χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, πέρασαν τη σημερινή ημέρα χωρίς την υπόλοιπη οικογένεια, στο κάστρο του Ουίνδσορ. Εκεί επέλεξαν να μείνουν τόσο στο πρώτο lockdown όσο και κατά τη διάρκεια των περιορισμών που είναι τώρα σε ισχύ στη Βρετανία.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Εκεί, παραδοσιακά τέτοια ημέρα, η βασιλική οικογένεια πηγαίνει περπατώντας στην εκκλησία, για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, κάτι που αποτελεί αφορμή για συγκέντρωση μεγάλου πλήθους προκειμένου να τους δει.

 

Αντί για αυτό φέτος η βασίλισσα παρακολούθησε μια ιδιωτική θεία λειτουργία στο εκκλησάκι εντός του κάστρου του Ουίνδσορ, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου πλήθους.

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον περνούν τις γιορτές στο Anmer Hall, το σπίτι τους στο Νόρφολκ, με τα τρία τους παιδιά, τον επτάχρονο Τζορτζ, την πεντάχρονη Σάρλοτ και τον Λούις που είναι δύο ετών.

 

Σήμερα δημοσίευσαν στον λογαριασμό τους στο Instagram φωτογραφίες ανθρώπων που εργάζονται τις ημέρες των γιορτών και έγραψαν: «Αυτά τα Χριστούγεννα οι σκέψεις μας είναι με εσάς που περνάτε τις γιορτές μόνοι, εσάς που θρηνείτε την απώλεια ενός αγαπημένου και εσάς στην πρώτη γραμμή που ακόμη βρίσκετε την ενέργεια να βάλετε τις δικές σας ζωές σε αναμονή για να φροντίσετε εμάς».

 

Στο ίδιο μήνυμα, αντί για «καλά Χριστούγεννα», το ζευγάρι έκρινε πως πιο κατάλληλη είναι η ευχή «για ένα καλύτερο 2021».

 


Από την άλλη, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του είναι στο Highgrove, το σπίτι τους στο Γκλόστερσαιρ. Το ζευγάρι δημοσίευσε μια παλιότερη φωτογραφία τους, στην οποία κρατούν μπαστούνια και ευχήθηκαν και εκείνοι «μια καλύτερη νέα χρονιά».