Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βρετανία, λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει- για τον ίδιο λόγο- η περιοδεία τους.

 

Αυτή τη φορά, το θέμα αφορά μια οικογενειακή βόλτα που έκαναν ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, το σαββατοκύριακο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους- Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις- περπάτησαν στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο μονοπάτι στο κτήμα Σάντριγχαμ, στο Νόρφολκ. Μαζί τους ήταν ο πρίγκιπας Έντουαρντ, η σύζυγός του Σοφία και τα δύο παιδιά τους.

 

Όμως, το Νόρφολκ είναι στη δεύτερη κατηγορία, σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό που είναι σε ισχύ στη Βρετανία. Κάτι που σημαίνει ότι έως 6 άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο, αν δεν προέρχονται από το ίδιο νοικοκυριό. Ο κανονισμός ισχύει και για τα παιδιά, κάθε ηλικίας.

 

Κατηγορούν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον ότι «έσπασαν» τα μέτρα για τον κορωνοϊό

 

Οι δύο οικογένειες έφτασαν στο μονοπάτι και αποχώρησαν ξεχωριστά, ανέφεραν πηγές της Daily Mail, αν και παραδέχθηκαν ότι η τήρηση αποστάσεων μεταξύ συγγενών είναι δύσκολη υπόθεση μερικές φορές.

 

«Όπως καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει μικρά παιδιά, υπήρχαν στιγμές στον περίπατο των 90 λεπτών που ήταν δύσκολο να μείνουν μακριά οι δύο οικογένειες, ιδιαίτερα σε κάποια σημεία του μονοπατιού», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου αρκετοί δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον να κάνουν περιοδεία στη Βρετανία με τρένο, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής».

 

Δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επικριθεί για τη στάση τους απέναντι στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αυτό τον μήνα η πριγκίπισσα Βεατρίκη- εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ- κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες, έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πήγε για δείπνο σε εστιατόριο του Λονδίνου με τον σύζυγό της και ομάδα φίλων, από τουλάχιστον ένα ακόμη νοικοκυριό.

 

Με πληροφορίες από WP