Η αναπληρωματική Μις Γαλλία 2021 δέχθηκε αντισημιτική επίθεση στα social media με αποτέλεσμα να διαταχθεί αστυνομική έρευνα και να υπάρξουν οργισμένες αντιδράσεις.

 

Η April Benayoum, 21 ετών, κέρδισε τη δεύτερη θέση στη διαγωνισμό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τελετής το Σάββατο και αποκάλυψε την ισραηλινή καταγωγή της σε μια συνέντευξη της διοργάνωσης. Αυτό οδήγησε σε σε αντισημιτικές επιθέσεις στο Twitter οι οποίες καταδικάστηκαν ευρέως από Γάλλους πολιτικούς και Εβραϊκές ομάδες.

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Var-Matin, η Benayoum είπε ότι άκουσε για τις επιθέσεις και τα αντισημιτικά σχόλια από τους συγγενείς της. «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά το 2020», δήλωσε η 21χρονη, η οποία εκπροσώπησε τη νοτιοανατολική περιοχή της Προβηγκίας στο διαγωνισμό. «Καταδικάζω αυτά τα σχόλια, αλλά δεν με επηρεάζουν καθόλου».

 

Η αναπληρωματική Μις Γαλλία έγινε στόχος αντισημιτικής επίθεσης


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας  Gérald Darmanin δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε βαθιά από τη βροχή αντισημιτικών προσβολών» κατά της Benayoum. «Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει», έγραψε σε ένα tweet, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ερευνά τα tweets.

 

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού κατήγγειλαν τη «ρητορική μίσους» εναντίον της Benayoum, λέγοντας ότι «ήταν εντελώς αντίθετη με τις αξίες του καναλιού, της παραγωγής και της διοργάνωσης».

 

Τα καλλιστεία Miss France 2021 έκλεισαν φέτος 100 χρόνια. Η Amandine Petit, ή η Μις Νορμανδία, στέφθηκε φέτος νικήτρια κερδίζοντας  29 διαγωνιζόμενες και ένα χρηματικό έπαθλο, τη χρήση ενός διαμερίσματος στο Παρίσι και έναν μηνιαίο μισθό για ένα έτος. Είπε στην τηλεόραση BFM της Γαλλίας ότι τα «ακατάλληλα σχόλια ήταν απογοητευτικά».

 

Η αναπληρωματική Μις Γαλλία έγινε στόχος αντισημιτικής επίθεσης
Ομάδες καλούν σε καταδίκη της επίθεσης αναδεικνύοντας μερικά από τα επαίσχυντα σχόλια εναντίον της April Benayoum

 

Αρκετοί πολιτικοί εξέφρασαν επίσης αλληλεγγύη. Η υπουργός ιθαγένειας Marlène Schiappa έγραψε στο Twitter ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς δεν ήταν «διαγωνισμός αντισημιτισμού». Ο Renaud Muselier, πρώην Γάλλος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την περιοχή της Προβηγκίας, χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως «εχθρικές». Τόνισε ότι η Benayoum ήταν «Γαλλίδα, ιταλικής και ισραηλινής καταγωγής, από την Προβηγκία, από το νότο», που σημαίνει ότι «εκπροσωπεί τέλεια την περιοχή και τη χώρα μας».

 

Σύμφωνα με το BBC, υπήρξε επίσης έντονη αντίδραση και από εβραϊκές ομάδες.  H Διεθνής Ομοσπονδία κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra) δήλωσε ότι ο διαγωνισμός Miss France «μετέτρεψε το Twitter σε αντισημιτικό βούρκο εναντίον της Miss Provence».

 

Η Γαλλία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό της Ευρώπης περίπου μισό εκατομμύριο, έχει βιώσει πολλές αντισημιτικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετώπισε πίεση για να ανταποκριθεί στη βία και την παρενόχληση των Εβραίων στη χώρα. Μια έρευνα στις χώρες της ΕΕ το 2018 διαπίστωσε ότι το 95% των Γάλλων Εβραίων βλέπουν τον αντισημιτισμό ως ένα υπαρκτό ή πολύ μεγάλο πρόβλημα. Την ίδια χρονιά, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 69% στα περιστατικά αντισημιτικού ρατσισμού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr