Ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ θα κινηθούν νομικά στις ΗΠΑ επειδή drones φέρεται να τράβηξαν φωτογραφίες του μικρού γιου τους, Άρτσι

 

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, αναφέρεται πως ένας ανώνυμος ιδιώτης φωτογράφος τράβηξε φωτογραφίες του 14 μηνών Άρτσι στο σπίτι του ζευγαριού, στην διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας. 

 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες συνιστούν «παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους». 

 

Ο Χάρι με την Μέγκαν ζουν πλέον στο Λος Άντζελες, έχοντας αποσυρθεί από τα βασιλικά τους καθήκοντα στα τέλη Μαρτίου. 

 

«Κάθε ιδιώτης και οικογενειάρχης στην Καλιφόρνια έχει διασφαλίσει νομικά το δικαίωμα της ιδιωτικότητας στο σπίτι του. Και αυτό δεν μπορούν να το αφαιρέσουν ούτε drone, ούτε ελικόπτερα, ούτε τηλεφακοί», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κατέθεσαν μήνυση για να προστατεύσουν το δικαίωμα του μικρού γιου τους στην ιδιωτικότητα χωρίς την εισβολή φωτογράφων, και για να ξεσκεπάσουν και να σταματήσουν όσους επιζητούν να κερδοφορήσουν από τέτοιες παράνομες ενέργειες», πρόσθεσε. 

 

Σύμφωνα με την μήνυση, το ζευγάρι ακολουθείται παντού και συνεχώς από παπαράτσι, οι οποίοι τους εντόπισαν στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, με ελικόπτερα να πετούν συνεχώς από πάνω αλλά και τρύπες στους προστατευτικούς φράκτες. 

 

Με πληροφορίες από BBC