Χάος στο Twitter με τον θάνατο του Τσαρλς Μάνσον- Τον μπέρδεψαν με τον Μέριλιν Μάνσον

Χάος στο Twitter με τον θάνατο του Τσαρλς Μάνσον- Τον μπέρδεψαν με τον Μέριλιν Μάνσον Facebook Twitter
0

Ένα διαδικτυακό χάος έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Τσαρλς Μάνσον, που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 83 ετών. Πάρα πολλοί χρήστες στο Twitter μπέρδεψαν τον διαβόητο serial killer, o οποίος ήταν φυλακισμένος για την δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ το 1969, με τον Μέριλιν Μάνσον και δημοσίευσαν φωτογραφίες του τραγουδιστή γράφοντας όμως «Rip Charles Manson». 

Ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Το όνομά του θεωρείται συνώνυμο της παράνοιας, οπότε ελάχιστοι εξεπλάγησαν όταν εμπνεύστηκε από αυτό ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ροκ σταρ του πλανήτη- ο Μέριλιν Μάνσον. 

Το όνομα του Μέριλιν Μάνσον, που στην πραγματικότητα λέγεται Μπράιαν Γουόρνερ, είναι μια σύνθεση των ονομάτων του Τσαρλς Μάνσον και της Μέριλιν Μονρόε. Στην αυτοβιογραφία του «The Long Hard Road Out of Hell», ο διάσημος ροκ σταρ είχε εξηγήσει σχετικά: «Η ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό και οι επιλογές που κάνουμε στο ενδιάμεσο είναι ίσως οι πιο σημαντικές πτυχές που διαμορφώνουν τις προσωπικότητες και την ανθρωπότητα... Η Μέριλιν Μονρόε είχε μια σκοτεινή πλευρά όπως ακριβώς ο Τσαρλς Μάνσον είχε μια καλή, έξυπνη πλευρά». 

Αυτό όμως ακριβώς το «παιχνίδι» ονομάτων και οι διάφοροι συσχετισμοί είναι που προκάλεσαν σήμερα τεράστια σύγχυση στα social media αφού πολλοί μπερδεύτηκαν και πίστεψαν πως σήμερα πέθανε ο Μέριλιν Μάνσον, ο οποίος παρεμπιπτόντως χαίρει άκρας υγείας. 


Από την πλευρά του ο Μέριλιν Μάνσον δεν έκανε κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για τον θάνατο του serial killer, αλλά πόσταρε απλώς μια φωτογραφία του Τσαρλς Μάνσον και ένα λινκ που παραπέμπει στη διασκευή του τραγουδιού του (ο Τσαρλς είχε κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μουσικά κομμάτια) «Sick City». 


Την ίδια στιγμή, οργή έχει προκαλέσει το γενικότερο φαινόμενο «RIP Charles Manson», αφού πολλοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που αδυνατούν να κατανοήσουν τα ειδεχθή εγκλήματά του και θλίβονται για τον θάνατό του. Η εξήγηση ενδεχομένως κρύβεται στην σύγχυση που έχει δημιουργηθεί. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ