H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συμπρωταγωνιστές της στον «Μάγο του Οζ»

H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συμπρωταγωνιστές της στον «Μάγο του Οζ» Facebook Twitter
1

Σε μια σκηνή του διάσημου φιλμ «Ο Μάγος του Οζ», η νεαρή πρωταγωνίστρια Τζούντι Γκάρλαντ περπατά ευτυχισμένη σε ένα κίτρινο μονοπάτι με το σκύλο της Tότο. Τη συνοδεύουν εκατοντάδες Munchkins, οι μικροσκοπικοί κάτοικοι της φανταστικής επαρχίας που έγιναν σύμμαχοί της και τους υποδύονταν ηθοποιοί- νάνοι.

Αλλά, σύμφωνα με το σύζυγο της ηθοποιού, η πραγματικότητα πίσω από αυτή τη σκηνή έκρυβε μια πολύ ζοφερή κατάσταση που βίωσε η ανήλικη Γκάρλαντ. Ο Σιντ Λουφτ, ο σύζυγος της Γκάρλαντ που πέθανε το 2005 είχε κρατήσει κάποια χειρόγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και σε αυτά περιέγραφε πως οι ηθοποιοί παρενοχλούσαν σεξουαλικά την ηθοποιό.

«Έκαναν τη ζωή της Τζούντι άθλια βάζοντας τα χέρια τους κάτω από το φόρεμά της», γράφει σε ένα απόσπασμα που αναπαράγει ο Guardian. «Οι άνδρες ήταν 40 ετών ή και μεγαλύτεροι και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν με ότι και αν έκαναν επειδή ήταν τόσο μικροί», προσθέτει. Τα χειρόγραφα και οι προσωπικές σημειώσεις του Λουφτ με το παρασκήνιο της ταινίας περιλαμβάνονται σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και τιτλοφορείται «Judy and I: My Life with Judy Garland».

Η Γκάρλαντ ήταν μόλις 16 όταν γύρισε την ταινία, η οποία αναφέρεται συχνά ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους Μunchkins έχουν κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για άσχημη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά στα γυρίσματα.

Το 1967, η ίδια η Γκάρλαντ είχε δηλώσει πως ήταν μέθυσοι και πως είχαν συνεχώς προβλήματα με την αστυνομία όταν δεν έκαναν γυρίσματα. Αρκετοί από τους συντελεστές της ταινίας είχαν επίσης αποκαλύψει πως οι ηθοποιοί συμμετείχαν σε οργιώδεις συναντήσεις με ιερόδουλες στο ξενοδοχείο που διέμεναν και πως παρενοχλούσαν το προσωπικό. Μια άλλη μαρτυρία αναφέρει πως ένας από αυτούς προσπαθούσε επίμονα να βγει ραντεβού με την ανήλικη πρωταγωνίστρια.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Γκάρλαντ ήταν θύμα παιδικής κακοποίησης σε όλη την διάρκειa των γυρισμάτων. Την ανάγκαζαν να καπνίζει 60-80 τσιγάρα την ημέρα και να τρώει μόνο σούπες και νερόβραστα. http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11059785/How-Judy-Garland-was-forced-to-starve-herself-for-the-screen.htmlhttp://www.express.co.uk/expressyourself/167269/Dark-side-of-Oz-The-exploitation-of-Judy-Garland