H Πάτι Σμιθ θα παίξει σε φεστιβάλ για τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν

H Πάτι Σμιθ θα παίξει σε ένα φεστιβάλ για τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν Facebook Twitter
0

H ποιήτρια και πανκ μουσικός Πάτι Σμιθ θα ανέβει στη σκηνή στις 22 Μαΐου, στο πλαίσιο του Spring Festival του Kaatsbaan Cultural Park, για να γιορτάσει τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν.

Η συναυλία θα είναι ένας φόρος τιμής για τον θρυλικό φολκ τραγουδοποιό. Θα διεξαχθεί δύο μέρες πριν από τα κανονικά του γενέθλια, που είναι στις 24 Μαΐου. Η είδηση ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχει στο επερχόμενο ανοιξιάτικο φεστιβάλ» έγραψαν. 

Πέρσι η Πάτι Σμιθ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης ότι δεν ήταν πάντοτε τόσο φιλική με τον Ντίλαν και μια φορά όταν τον συνάντησε στα παρασκήνια μιας συναυλίας δεν ήταν και τόσο ευγενική μαζί του. «Είχε ρωτήσει "υπάρχει κανείς ποιητής εδώ πέρα;"» είχε πει όταν θυμήθηκε τη συνάντηση. «Και του απάντησα "σιχαίνομαι την ποίηση". Φέρθηκα τόσο μα...α. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Όπως την ταινία Sixteen Candles, όταν σου αρέσει ένα αγόρι αλλά δεν θέλεις να ξέρει ότι σου αρέσει».


Παρόλα αυτά, οι δυο τους έγιναν φίλοι στη συνέχεια και μάλιστα έχουν διατηρήσει μια μακροχρόνια φιλική σχέση με την Σμιθ να τον αντικαθιστά στην τελετή για το Βραβείο Νόμπελ το 2016, στην οποία ο διάσημος τραγουδιστής δεν παρευρέθηκε. 


Στην επετειακή συναυλία τον Μάιο η Σμιθ θα ερμηνεύσει δικά της κομμάτια και θα απαγγείλει ποίησή της εκτός από διασκευές σε κλασικά κομμάτια του Ντίλαν, ως είθισται. Θα τη συνοδεύει ο μακροχρόνιος συνεργάτης της, Tony Shanahan. 


Το 2020, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, μαζί με τον κιθαρίστα Lenny Kaye, έχει τραγουδήσει το “People Have The Power” στους δρόμους της Νέας Υόρκης για τους ψηφοφόρους ενώ την Πρωτοχρονιά είχε κάνει μια ψηφιακή εμφάνιση για την καλλιτεχνική πλατφόρμα Circa. 


Πέρα από τους εορτασμούς των γενεθλίων του, ο Μπομπ Ντίλαν θα είναι το θέμα μιας βιογραφικής ταινίας που σκηνοθετεί ο James Mangold με τίτλο Going Electric. Τον πολυβραβευμένο μουσικό θα παίξει ο Τιμοτέ Σαλαμέ. 
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Πολιτισμός / Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Η έκθεση The Visitors ανοίγει στις 7 Μαΐου στο Ca' Pesaro της Βενετίας, με πάνω από 30 νέους πίνακες του Κουβανοαμερικανού καλλιτέχνη. Οι νεαροί άνδρες του Hernan Bas, όμορφοι, αμήχανοι και συχνά ενοχλητικοί, γίνονται η εικόνα μιας εποχής που αγγίζει τον κόσμο σαν τουριστικό προϊόν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Rolling Stones επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και δεν μοιάζουν έτοιμοι να γίνουν μνημείο

Πολιτισμός / Οι Rolling Stones επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και δεν μοιάζουν έτοιμοι να γίνουν μνημείο

Οι Rolling Stones παρουσίασαν στη Νέα Υόρκη το Foreign Tongues, το εικοστό πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου με 14 τραγούδια, νέο single, συμμετοχές από Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Στιβ Γουίνγουντ, Ρόμπερτ Σμιθ και Τσαντ Σμιθ, αλλά και υλικό με τον Τσάρλι Γουότς.
THE LIFO TEAM
Η πορφύρα των αυτοκρατόρων βρέθηκε σε ρωμαϊκά φέρετρα μωρών

Πολιτισμός / Η πορφύρα των αυτοκρατόρων βρέθηκε σε παιδικές ταφές στη ρωμαϊκή Γιορκ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιορκ εντόπισαν ίχνη Τύριας πορφύρας και χρυσών νημάτων σε δύο παιδικές ταφές της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου, ένα σπάνιο εύρημα που δείχνει πόση φροντίδα και δαπάνη μπορούσε να συνοδεύει ακόμη και τον θάνατο μικρών παιδιών.
THE LIFO TEAM
Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Πολιτισμός / Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη τρανς χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Η Ααριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία ως η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου που παρευρέθηκε στο Met Gala, φορώντας Collina Strada και λέγοντας στη Vogue ότι η μόδα πρέπει να βλέπει τα ανάπηρα άτομα όχι μόνο ως ακτιβιστές, αλλά ως μοντέλα, ταλέντα και δημιουργικές παρουσίες.
THE LIFO TEAM
Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM