H Πάτι Σμιθ θα παίξει σε φεστιβάλ για τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν

H Πάτι Σμιθ θα παίξει σε ένα φεστιβάλ για τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν Facebook Twitter
0

H ποιήτρια και πανκ μουσικός Πάτι Σμιθ θα ανέβει στη σκηνή στις 22 Μαΐου, στο πλαίσιο του Spring Festival του Kaatsbaan Cultural Park, για να γιορτάσει τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν.

Η συναυλία θα είναι ένας φόρος τιμής για τον θρυλικό φολκ τραγουδοποιό. Θα διεξαχθεί δύο μέρες πριν από τα κανονικά του γενέθλια, που είναι στις 24 Μαΐου. Η είδηση ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχει στο επερχόμενο ανοιξιάτικο φεστιβάλ» έγραψαν. 

Πέρσι η Πάτι Σμιθ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης ότι δεν ήταν πάντοτε τόσο φιλική με τον Ντίλαν και μια φορά όταν τον συνάντησε στα παρασκήνια μιας συναυλίας δεν ήταν και τόσο ευγενική μαζί του. «Είχε ρωτήσει "υπάρχει κανείς ποιητής εδώ πέρα;"» είχε πει όταν θυμήθηκε τη συνάντηση. «Και του απάντησα "σιχαίνομαι την ποίηση". Φέρθηκα τόσο μα...α. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Όπως την ταινία Sixteen Candles, όταν σου αρέσει ένα αγόρι αλλά δεν θέλεις να ξέρει ότι σου αρέσει».


Παρόλα αυτά, οι δυο τους έγιναν φίλοι στη συνέχεια και μάλιστα έχουν διατηρήσει μια μακροχρόνια φιλική σχέση με την Σμιθ να τον αντικαθιστά στην τελετή για το Βραβείο Νόμπελ το 2016, στην οποία ο διάσημος τραγουδιστής δεν παρευρέθηκε. 


Στην επετειακή συναυλία τον Μάιο η Σμιθ θα ερμηνεύσει δικά της κομμάτια και θα απαγγείλει ποίησή της εκτός από διασκευές σε κλασικά κομμάτια του Ντίλαν, ως είθισται. Θα τη συνοδεύει ο μακροχρόνιος συνεργάτης της, Tony Shanahan. 


Το 2020, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, μαζί με τον κιθαρίστα Lenny Kaye, έχει τραγουδήσει το “People Have The Power” στους δρόμους της Νέας Υόρκης για τους ψηφοφόρους ενώ την Πρωτοχρονιά είχε κάνει μια ψηφιακή εμφάνιση για την καλλιτεχνική πλατφόρμα Circa. 


Πέρα από τους εορτασμούς των γενεθλίων του, ο Μπομπ Ντίλαν θα είναι το θέμα μιας βιογραφικής ταινίας που σκηνοθετεί ο James Mangold με τίτλο Going Electric. Τον πολυβραβευμένο μουσικό θα παίξει ο Τιμοτέ Σαλαμέ. 
 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM