Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter
2

Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η είδηση για το τέλος του γάμου της Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ – και πέρα από τα εκατοντάδες πειρακτικά memes με πρωταγωνίστρια την πρώην σύζυγο του Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον – το επόμενο μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει είναι ότι η σχέση αυτών των δύο άρχισε και τέλειωσε στη μεγάλη οθόνη. Κυριολεκτικά.

Όταν τo 2005 βγήκε στους κινηματογράφους το “Mr and Mrs Smith” είχαν ήδη πάρει φωτιά οι gossip στήλες των αμερικανικών tabloids για τις –παραπάνω από πειστικές- σκηνές τρυφερότητας που μοιραζόταν το ζευγάρι. Λίγο καιρό μετά, και αφού οι δύο χολιγουντιανοί σταρ έπαιξαν όσο κρυφτούλι μπορούσαν να παίξουν με τα media, η ταινία έγινε ένα είδος «επετείου» για τους δύο ηθοποιούς. Ένα ορόσημο σε μια σχέση που ξεκίνησε στη σκιά και από εκεί και μετά έμελλε κάθε φάση της να γίνεται πρωτοσέλιδο. Ο έρωτας τους – που δίχασε το Χόλιγουντ σε στρατόπεδα Αντζελίνα και Άνιστον -,  τα προβλήματα υγείας της Αντζελίνα, οι κρίσεις του Πιτ απέναντι σε μία εμφανώς ταλαιπωρημένη γυναίκα, την οποία αδυνατούσε να βοηθήσει, ο γάμος που δεν γινόταν ποτέ, οι δίχως τέλος υιοθεσίες, οι φιλανθρωπίες εκείνης… Όλα και πάντα με σημείο αναφοράς την ταινία που τους έφερε κοντά.

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter

Σήμερα, που δεν υπάρχει Μέσο που να μη ασχολείται με το διαζύγιο της δεκαετίας ίσως, οι πιο παρατηρητικοί σινεφίλ επισημαίνουν ότι αυτή η σχέση τελείωσε, όπως άρχισε: με ταινία και για την ακρίβεια με το “By The Sea”, την τελευταία, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, σκηνοθετική απόπειρα της Τζολί, που βγήκε στους κινηματογράφους πριν από ένα χρόνο.

Εκεί, το σενάριο, ήθελε την ίδια και τον σύζυγο της, να υποδύονται ένα ζευγάρι σε κρίση, που προσπαθεί να αποφύγει τη φθορά του γάμου. Το φιλμ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς, αργόσυρτο, στιλιζαρισμένο, με εξαιρετική φωτογραφία, ωστόσο χωρίς κανένα βάθος. Σήμερα, κάποιοι βρίσκουν ομοιότητες ανάμεσα στο ζευγάρι της πραγματικής ζωής και την παραλυμένη από το ποτό, πρώην χορεύτρια του Μπρόντγουεϊ που υποδύεται η Τζολί, καθώς και στον αμήχανο, αδρανή πια κινηματογραφικό σύζυγο της, που πασχίζει να κρατηθεί από συμβουλές θυμόσοφων γερόντων που συναντά στα μπαρ, όπου καταφεύγει για να ξεχαστεί.

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter

Όπως αναφέρει ο “Guardian”υπάρχουν δύο σκηνές, στην κατά τα άλλα (και φαινομενικά) ανέμπνευστη ταινία, όπου το ζευγάρι παίζει με τις σιωπές. Δεν υπάρχει διάλογος, μόνο βαθιά σιωπή, η οποία μάλλον – όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί – δεν ήταν μόνο προϊόν υποκριτικής δεινότητας, αλλά κάτι που οι δυο τους είχαν αναπτύξει ως κώδικα επικοινωνίας, λίγο πριν το οριστικό τέλος. Υπερανάλυση; Προφητείες κατόπιν εορτής; Ενδεχομένως. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σχέση, που άρχισε με ερωτική ταινία δράσης και τέλειωσε με δράμα χωρισμού. Ακόμη κι αυτό, μπορεί να πωληθεί στο νέο και απ’ ό,τι φαίνεται τελευταίο κεφάλαιο στη σχέση των δύο σταρ.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κι εγώ, την είδα και θα συμφωνήσω.Πάντως η τελευταία κοινή τους ταινία ήταν βασισμένη σε μια βαθιά μελαγχολία που δεν τελείωνε ποτέ.Επίσης, δηλώνω άγνοια ως προς το γιατί βρέθηκε αντιμέτωπη με τις κακές του έξεις 12 χρόνια μετά την κοινή ζωή. Σαν γυναίκα σέρνει μια βαρύθυμη διάθεση χρόνια τώρα και μαζί και με τα ζητήματα τις υγείας -που δεν φαντάζουν ξένα για κανέναν ή για πολλούς- έχουν ένα αποτέλεσμα όχι ευχάριστο. Δυσκολευόμουν πάντα να την αντιμετωπίσω ως την "λαμπερή" Τζολί. Τα παιδιά, ωστόσο, δείχνουν να είναι η πηγή δύναμής της.