Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter
2

Μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η είδηση για το τέλος του γάμου της Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ – και πέρα από τα εκατοντάδες πειρακτικά memes με πρωταγωνίστρια την πρώην σύζυγο του Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον – το επόμενο μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει είναι ότι η σχέση αυτών των δύο άρχισε και τέλειωσε στη μεγάλη οθόνη. Κυριολεκτικά.

Όταν τo 2005 βγήκε στους κινηματογράφους το “Mr and Mrs Smith” είχαν ήδη πάρει φωτιά οι gossip στήλες των αμερικανικών tabloids για τις –παραπάνω από πειστικές- σκηνές τρυφερότητας που μοιραζόταν το ζευγάρι. Λίγο καιρό μετά, και αφού οι δύο χολιγουντιανοί σταρ έπαιξαν όσο κρυφτούλι μπορούσαν να παίξουν με τα media, η ταινία έγινε ένα είδος «επετείου» για τους δύο ηθοποιούς. Ένα ορόσημο σε μια σχέση που ξεκίνησε στη σκιά και από εκεί και μετά έμελλε κάθε φάση της να γίνεται πρωτοσέλιδο. Ο έρωτας τους – που δίχασε το Χόλιγουντ σε στρατόπεδα Αντζελίνα και Άνιστον -,  τα προβλήματα υγείας της Αντζελίνα, οι κρίσεις του Πιτ απέναντι σε μία εμφανώς ταλαιπωρημένη γυναίκα, την οποία αδυνατούσε να βοηθήσει, ο γάμος που δεν γινόταν ποτέ, οι δίχως τέλος υιοθεσίες, οι φιλανθρωπίες εκείνης… Όλα και πάντα με σημείο αναφοράς την ταινία που τους έφερε κοντά.

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter

Σήμερα, που δεν υπάρχει Μέσο που να μη ασχολείται με το διαζύγιο της δεκαετίας ίσως, οι πιο παρατηρητικοί σινεφίλ επισημαίνουν ότι αυτή η σχέση τελείωσε, όπως άρχισε: με ταινία και για την ακρίβεια με το “By The Sea”, την τελευταία, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, σκηνοθετική απόπειρα της Τζολί, που βγήκε στους κινηματογράφους πριν από ένα χρόνο.

Εκεί, το σενάριο, ήθελε την ίδια και τον σύζυγο της, να υποδύονται ένα ζευγάρι σε κρίση, που προσπαθεί να αποφύγει τη φθορά του γάμου. Το φιλμ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς, αργόσυρτο, στιλιζαρισμένο, με εξαιρετική φωτογραφία, ωστόσο χωρίς κανένα βάθος. Σήμερα, κάποιοι βρίσκουν ομοιότητες ανάμεσα στο ζευγάρι της πραγματικής ζωής και την παραλυμένη από το ποτό, πρώην χορεύτρια του Μπρόντγουεϊ που υποδύεται η Τζολί, καθώς και στον αμήχανο, αδρανή πια κινηματογραφικό σύζυγο της, που πασχίζει να κρατηθεί από συμβουλές θυμόσοφων γερόντων που συναντά στα μπαρ, όπου καταφεύγει για να ξεχαστεί.

Guardian: Αντζελίνα Τζολί & Μπραντ Πιτ - Η σχέση τους άρχισε και τέλειωσε με μία ταινία Facebook Twitter

Όπως αναφέρει ο “Guardian”υπάρχουν δύο σκηνές, στην κατά τα άλλα (και φαινομενικά) ανέμπνευστη ταινία, όπου το ζευγάρι παίζει με τις σιωπές. Δεν υπάρχει διάλογος, μόνο βαθιά σιωπή, η οποία μάλλον – όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί – δεν ήταν μόνο προϊόν υποκριτικής δεινότητας, αλλά κάτι που οι δυο τους είχαν αναπτύξει ως κώδικα επικοινωνίας, λίγο πριν το οριστικό τέλος. Υπερανάλυση; Προφητείες κατόπιν εορτής; Ενδεχομένως. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σχέση, που άρχισε με ερωτική ταινία δράσης και τέλειωσε με δράμα χωρισμού. Ακόμη κι αυτό, μπορεί να πωληθεί στο νέο και απ’ ό,τι φαίνεται τελευταίο κεφάλαιο στη σχέση των δύο σταρ.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κι εγώ, την είδα και θα συμφωνήσω.Πάντως η τελευταία κοινή τους ταινία ήταν βασισμένη σε μια βαθιά μελαγχολία που δεν τελείωνε ποτέ.Επίσης, δηλώνω άγνοια ως προς το γιατί βρέθηκε αντιμέτωπη με τις κακές του έξεις 12 χρόνια μετά την κοινή ζωή. Σαν γυναίκα σέρνει μια βαρύθυμη διάθεση χρόνια τώρα και μαζί και με τα ζητήματα τις υγείας -που δεν φαντάζουν ξένα για κανέναν ή για πολλούς- έχουν ένα αποτέλεσμα όχι ευχάριστο. Δυσκολευόμουν πάντα να την αντιμετωπίσω ως την "λαμπερή" Τζολί. Τα παιδιά, ωστόσο, δείχνουν να είναι η πηγή δύναμής της.