ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Grammy 2025: Η Beyoncé στην κορυφή, με φόντο τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες

Grammy 2025: Η Beyoncé στην κορυφή, με φόντο τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες Facebook Twitter
Η Beyoncé στα Grammy το 2023/ Φωτ.: EPA
0

Τα 67α Βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, όμως η φετινή απονομή αποκτά έναν ιδιαίτερο σκοπό: τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια, καταστρέφοντας πάνω από 14.000 κτίρια και εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.

Το Recording Academy και η φιλανθρωπική του οργάνωση MusiCares έχουν ήδη διαθέσει 2 εκατ. δολάρια σε άμεση βοήθεια, ενώ δεσμεύτηκαν να προσφέρουν επιπλέον 4 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Η τελετή, που θα μεταδοθεί από την Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις βραβεύσεις και τις μουσικές εμφανίσεις, αλλά θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεισφορά στο ταμείο ανακούφισης των θυμάτων.

Οι υποψηφιότητες των Grammy 2025

Η Beyoncé κυριαρχεί στις υποψηφιότητες με 11, φτάνοντας συνολικά τις 99 υποψηφιότητες στην καριέρα της και κατακτώντας τον τίτλο της πιο πολυβραβευμένης καλλιτέχνιδας στην ιστορία των Grammy.

Άλλοι καλλιτέχνες με πολλές υποψηφιότητες:

  • Post Malone, Billie Eilish, Kendrick Lamar και Charli XCX (7 υποψηφιότητες)
  • Taylor Swift, Sabrina Carpenter και Chappell Roan (6 υποψηφιότητες)

Εάν η Beyoncé κερδίσει το βραβείο Άλμπουμ της Χρονιάς, θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που το κατακτά στον 21ο αιώνα.

Oι εμφανίσεις στη σκηνή των Grammy

Η τελετή θα φιλοξενήσει ζωντανές εμφανίσεις από κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως:

  • Billie Eilish, Charli XCX, Taylor Swift, Lady Gaga, Bruno Mars, Shakira, Teddy Swims, Benson Boone, Doechii, RAYE, Chappell Roan, Sabrina Carpenter και Shaboozey.

Επιπλέον, ένα ειδικό αφιέρωμα στον Quincy Jones θα παρουσιάσουν οι Stevie Wonder, Janelle Monáe και Will Smith.

Ποιοι θα παρουσιάσουν τα βραβεία

Μεταξύ των παρουσιαστών θα είναι οι:

  • Taylor Swift, Olivia Rodrigo, SZA, Queen Latifah, Cardi B, Gloria Estefan, Victoria Monét και τα μέλη των Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis και Chad Smith.

Την τελετή θα παρουσιάσει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Trevor Noah.

Τα Grammy 2025 δεν θα είναι απλά μια γιορτή της μουσικής, αλλά και μια πρωτοβουλία ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη στήριξης όσων επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Πολιτισμός
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM