Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι...

Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι... Facebook Twitter
0

H Grace Jones γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1948. Ανατράφηκε από τη γιαγιά της και τον βίαιο παππού της και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να μείνει με τους γονείς της όταν ήταν 13 ετών. Εκεί αναδείχθηκε σε ντίβα της μουσικής σφραγίζοντας με τον χαρακτήρα της και την ανατρεπτική τέχνη της μια ολόκληρη εποχή.

Ζωντανός θρύλος σήμερα, η Jones δεν σταματά να κάνει νέες προτάσεις και καθώς ολοκληρώνει το 11ο της άλμπουμ στούντιο, ένα νέο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Grace Jones: Bloodlight και Bami» έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η Grace Jones μίλησε στον Guardian για το νέο ντοκιμαντέρ και μεταξύ άλλων κλήθηκε να αναφερθεί στη βία που έζησε ως παιδί από τον ίδιο της τον παππού. «Νομίζω ότι ήταν απαίσιο! Πιστεύω ότι ο ίδιος σκεφτόταν ότι ήταν σωστό. Με στρίμωχνε σε μια γωνιά και μου έλεγε "Γιατί δεν κηρύσσεις το ευαγγέλιο, να γίνει ιεραπόστολος ή καλόγρια;" Και το έκανε σε όλους, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στα αδέλφια μου. Μας έλεγε να διαβάζουμε την Αγία Γραφή και μας χτυπούσε».

«Ω παρακαλώ, ωριμάστε! Αυτό είναι μόνο που μπορώ να του πω» λέει όταν την ρωτάνε για τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και δηλώνει πως κάθε υποψήφιος για την προεδρία θα πρέπει να περνά από ψυχιατρικά τεστ. «Πιστεύω πραγματικά ότι έφερε ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον κόσμο. Κλίμα, μετανάστευση, τα πάντα ... Βρισκόμαστε σε μια σκοτεινή περίοδο», προσθέτει.

«Χαίρομαι που πλέον δεν το κάνω», λέει σχετικά με τη μόδα τώρα. «Πιθανότατα θα ήμουν νεκρή. Όλοι είναι τόσο κοκαλιάρηδες. Το μέγεθος μηδέν είναι σαν να βλέπεις ζωντανό-νεκρό. Δεν είναι καθόλου σέξι», λέει και στη συνέχεια αναφέρει πως οι αγαπημένοι της σχεδιαστές είναι οι Issey Miyake, Alaia, Kenzo και Philip Treacy. 

Τι την ενοχλεί στη σύγχρονη καθημερινή ζωή; «Όλα είναι ένα μεγάλο λάθος. Όπως το να περιμένω με το γιο μου για ένα ταξί Uber και εκείνος να μου λέει πως πρέπει να περπατήσουμε ως το αυτοκίνητο και πως δεν πρόκειται να μας περιμένει. Και του λέω πως δεν περπατάω μέχρι το ταξί και πως εκείνος πρέπει να έρθει σε εμάς.Αλλά θέλει να πάμε επειδή ο πελάτης βαθμολογείται. Ο πελάτης; Συγγνώμη...Έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στον κόσμο. Και ο γιος μου επιμένει να φωνάζει να περπατήσουμε, αλλά του λέω όχι γιατί νιώθω σαν την Gloria Swanson στην Sunset Boulevard».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM