Εξαπατούσε τη μητέρα της χρόνια, μέχρι και με μέντιουμ – Έκλεψε έργα τέχνης και κοσμήματα 140 εκατ. δολαρίων

Εξαπατούσε τη μητέρα της με μέντιουμ, έκλεψε έργα τέχνης αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
Αστυνομικοί κρατούν έναν από τους κλεμμένους πίνακες
0

Η Βραζιλιάνα Sabine Coll Boghici συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας μετά από καταγγελία για απάτη σε βάρος της 82χρονης μητέρας της, Genevieve Boghici. Φέρεται να της απέσπασε κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας 142,42 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η ηλικιωμένη είναι η χήρα του συλλέκτη έργων τέχνης Jean Boghici. Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, η 48χρονη κόρη της είχε στήσει την απάτη εμπλέκοντας μέχρι και υποτιθέμενα μέντιουμ, ενώ οι Αρχές συνέλαβαν και άλλα τέσσερα άτομα, ενώ ακόμη δύο αναζητούνται. 

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2020, όταν η Genevieve προσεγγίστηκε από ένα μέντιουμ, που της ανέφερε πως η κόρη της θα πέθαινε το αμέσως επόμενο διάστημα. Πλην τούτης, φαίνεται ότι είχε πάει και σε άλλους κομπογιαννίτες οι οποίοι, δρώντας υπό τις οδηγίες της κόρης της, την έπεισαν να μεταφέρει χρηματικά ποσά για την «πνευματική ίασή της».  

Εντός των επόμενων μηνών, οι δράστες απείλησαν μέχρι και τη σωματική ακεραιότητα της ηλικιωμένης, ενώ η κόρη της την είχε εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι. 

Η 48χρονη και ένα από τα μέντιουμ «άρχισαν να παίρνουν πίνακες από το σπίτι, λέγοντας πως ήταν καταραμένοι και κάτι αρνητικό, με αρνητική ενέργεια που χρειαζόταν προσευχές» σημείωσε ο αστυνομικός της τμήματος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Gilberto Ribeiro.

Μετά από μακρύ διάστημα κακοποίησης, η 82χρονη αποφάσισε να αποταθεί στην αστυνομία. 

Συνολικά εκλάπησαν από το σπίτι 16 πίνακες, μεταξύ αυτών έργα των φημισμένων Βραζιλιάνων καλλιτεχνών Cicero Dias, Rubens Gerchman και Alberto Guignard. Πήραν και τρεις πίνακες της Tarsila do Amaral, συνολικής αξίας 137,69 εκατομμυρίων. 

Ένας εξ αυτών εντοπίστηκε κατά την έφοδο που έκανε η αστυνομία σε ένα από τα σπίτια των μέντιουμ. 

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί άλλα τρία έργα στο Σάο Πάολο. Δύο πουλήθηκαν σε μουσεία στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν έχουν ανακτηθεί ακόμα. 

Η αστυνομία αναφέρει πως στην υπόθεση είναι αναμεμειγμένα επτά άτομα, που είναι αντιμέτωπα με τις κατηγορίες για υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, ψευδή φυλάκιση και εγκληματική οργάνωση.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM