Εξαπατούσε τη μητέρα της χρόνια, μέχρι και με μέντιουμ – Έκλεψε έργα τέχνης και κοσμήματα 140 εκατ. δολαρίων

Εξαπατούσε τη μητέρα της με μέντιουμ, έκλεψε έργα τέχνης αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
Αστυνομικοί κρατούν έναν από τους κλεμμένους πίνακες
0

Η Βραζιλιάνα Sabine Coll Boghici συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας μετά από καταγγελία για απάτη σε βάρος της 82χρονης μητέρας της, Genevieve Boghici. Φέρεται να της απέσπασε κοσμήματα και έργα τέχνης αξίας 142,42 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η ηλικιωμένη είναι η χήρα του συλλέκτη έργων τέχνης Jean Boghici. Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, η 48χρονη κόρη της είχε στήσει την απάτη εμπλέκοντας μέχρι και υποτιθέμενα μέντιουμ, ενώ οι Αρχές συνέλαβαν και άλλα τέσσερα άτομα, ενώ ακόμη δύο αναζητούνται. 

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2020, όταν η Genevieve προσεγγίστηκε από ένα μέντιουμ, που της ανέφερε πως η κόρη της θα πέθαινε το αμέσως επόμενο διάστημα. Πλην τούτης, φαίνεται ότι είχε πάει και σε άλλους κομπογιαννίτες οι οποίοι, δρώντας υπό τις οδηγίες της κόρης της, την έπεισαν να μεταφέρει χρηματικά ποσά για την «πνευματική ίασή της».  

Εντός των επόμενων μηνών, οι δράστες απείλησαν μέχρι και τη σωματική ακεραιότητα της ηλικιωμένης, ενώ η κόρη της την είχε εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι. 

Η 48χρονη και ένα από τα μέντιουμ «άρχισαν να παίρνουν πίνακες από το σπίτι, λέγοντας πως ήταν καταραμένοι και κάτι αρνητικό, με αρνητική ενέργεια που χρειαζόταν προσευχές» σημείωσε ο αστυνομικός της τμήματος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Gilberto Ribeiro.

Μετά από μακρύ διάστημα κακοποίησης, η 82χρονη αποφάσισε να αποταθεί στην αστυνομία. 

Συνολικά εκλάπησαν από το σπίτι 16 πίνακες, μεταξύ αυτών έργα των φημισμένων Βραζιλιάνων καλλιτεχνών Cicero Dias, Rubens Gerchman και Alberto Guignard. Πήραν και τρεις πίνακες της Tarsila do Amaral, συνολικής αξίας 137,69 εκατομμυρίων. 

Ένας εξ αυτών εντοπίστηκε κατά την έφοδο που έκανε η αστυνομία σε ένα από τα σπίτια των μέντιουμ. 

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί άλλα τρία έργα στο Σάο Πάολο. Δύο πουλήθηκαν σε μουσεία στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν έχουν ανακτηθεί ακόμα. 

Η αστυνομία αναφέρει πως στην υπόθεση είναι αναμεμειγμένα επτά άτομα, που είναι αντιμέτωπα με τις κατηγορίες για υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, ψευδή φυλάκιση και εγκληματική οργάνωση.

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ