Eurovision - Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση: Μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας, χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας

Eurovision - Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση: Μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας, χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας Facebook Twitter
0

Μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας, χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας, δήλωσε λίγη ώρα μετά την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», είπε η Μαρίνα Σάττι, που σάρωσε στη σκηνή του Β’ ημιτελικού της Eurovision και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου. Η Μαρίνα Σάττι έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι 10 χώρες του ημιτελικού που προκρίνονται στον τελικό.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο», είπε αρχικά με χιούμορ η Μαρίνα Σάττι και πρόσθεσε: «Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε».

Αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχουν τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: Ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές», απάντησε η Μαρίνα Σάττι σε ερώτηση που της έκανε Τούρκος δημοσιογράφος.

«Το τραγούδι δεν έχει τουριστική χροιά αλλά το βίντεο κλιπ έχει. Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά», είπε ακόμα στις δηλώσεις της μετά την πρόκριση στον τελικό της Euronvision 2024 η Μαρίνα Σάττι.

Μαρίνα Σάττι: Ο steadicam είναι ζευγάρι μου, μού φίλησε το χέρι

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε και σε Έλληνες φαν της, δηλώνοντας πως ενώ προηγουμένως δεν είχε καθόλου άγχος, εκείνη την ώρα η αδρεναλίνη την έκανε λίγο να χάσει την ψυχραιμία της, αλλά δεν είχε προλάβει να δει ακόμα το πώς τραγούδησε ώστε να σχολιάσει την απόδοσή της. Η ίδια υποσχέθηκε στον τελικό να είναι πιο ψύχραιμη, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι με τον steadicam, τον κάμερα μαν που κάνει το μονοπλάνο, το «σκηνοθετικό εύρημα» της ελληνικής συμμετοχής, πλέον αισθάνεται ζευγάρι και πως της φίλησε το χέρι πριν ξεκινήσουν.

Στο πρώτο μισό του τελικού η εμφάνιση της Ελλάδας

Στη συνέχεια και αφού οι 10 καλλιτέχνες που προκρίθηκαν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων – δίπλα στη Μαρίνα Σάττι καθόταν το Nemo από την Ελβετία που θεωρείται μεγάλο φαβορί - πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το μέρος του Μεγάλου Τελικού στο οποίο θα εμφανιστούν. Εκεί η Μαρίνα Σάττι τράβηξε τον κλήρο του Α’ Μισού, οπότε θα δούμε την Ελλάδα να διαγωνίζεται στη φετινή Eurovision κάπου ανάμεσα στις θέσεις 2-13.

Eurovision - Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση: Μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας, χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας Facebook Twitter
 
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ