Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac

Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac Facebook Twitter
0

Μία «επιστολή - ομολογία» έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και φέρεται να αποτελεί «κλειδί» για τη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας του ράπερ Tupac, στις ΗΠΑ το 1996.

Η επιστολή αθωώνει τον παραγωγό Suge Knight για κάθε συμμετοχή και «κατονομάζει τους δολοφόνους», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη RJ Bond, ο οποίος έδωσε το σχετικό έγγραφο στην εφημερίδα Sun.

Την επιστολή φέρεται να έχει γράψει ένας από τους ενόπλους, που άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο Tupac, το 1996 στο Λας Βέγκας. Ένα μέλος συμμορίας, γνωστό ως «Danny», φέρεται να παρέδωσε αρχικά την επιστολή σε έναν δημοσιογράφο στην τηλεόραση.

Στο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, δίνει λεπτομέρειες της δολοφονίας, λέγοντας πως «κανένας δεν θα τα κατάφερνε». Κάνει επίσης αναφορά σε ένα ραπ τραγούδι που φέρεται να έκλεψε ο Tupac από έναν ανερχόμενο ράπερ και σε έναν άγριο ξυλοδαρμό από άνδρες του Tupac, όταν διεκδίκησε το τραγούδι. Σημειώνει επίσης ότι ο Tupac επικηρύχθηκε και αναφέρεται στο αιματηρό χτύπημα εκδίκησης.

Ο συγγραφέας της επιστολής ήταν εκείνος που θα σκότωνε τον Suge Knight, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο αμάξι, σύμφωνα με όσα έγραψε. Ένας άλλος ανερχόμενος ράπερ κατoνομάζεται στην επιστολή ως δεύτερος ένοπλος, που σκότωσε τον Tupac, ωστόσο το δημοσίευμα δεν αναφέρει το όνομά του για νομικούς λόγους.

Στη συνέχεια, η επιστολή ρίχνει ευθύνες στον επικεφαλής ασφαλείας της δισκογραφικής Death Row Records, Reggie Wright Jr, υποστηρίζοντας ότι εκείνος είπε στους ενόπλους πού θα βρίσκεται ο Tupac τη νύχτα της δολοφονίας.

Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac Facebook Twitter

Ο RJ Bond, ο οποίος είναι ο δημιουργός μίας σειράς ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Tupac, αναφέρει πως «η ιστορία πίσω από την επιστολή ομολογίας είναι πολύ απλή. Δόθηκε σε δημοσιογράφο του Fox, που ενδιαφερόταν πολύ για την ιστορία. Είχε προγραμματιστεί μία τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά δεν εμφανίστηκε ο συνεντευξιαζόμενος, και η επιστολή παραδόθηκε στη συνέχεια στον Russell Poole (πρώην αστυνομικό), αρχειοθετήθηκε και έμεινε στο αρχείο για πολύ καιρό. Όταν την είδα, το όνομα του Reginald Wright Jnr μού τράβηξε την προσοχή. Γράφει ότι έδωσε την τοποθεσία του Tupac. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν το διάβασα».

Ο σκηνοθέτης αναφέρεται επίσης και τον ράπερ Yafeu Fula, ο οποίος σκοτώθηκε λίγο μετά τον Tupac. Ο Yafeu Fula βρισκόταν κοντά στην Cadillac του Tupac, τη νύχτα της δολοφονίας και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία του Las Vegas, αναφερόμενος στον οδηγό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ένοπλοι. «Όταν είδαμε μία φωτογραφία του Danny, ταίριαζε στην περιγραφή του οδηγού», σημειώνει ο Bond.

Ο Wright Jr αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με τη δολοφονία. Το 2015, απάντησε στις καταγγελίες αναφέροντας ότι πολλά άτομα που τον είχαν συνδέσει με τη δολοφονία του Tupac είχαν πεθάνει κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει στο κάρμα, σύμφωνα με τη Sun.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ