Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac

Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac Facebook Twitter
0

Μία «επιστολή - ομολογία» έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και φέρεται να αποτελεί «κλειδί» για τη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας του ράπερ Tupac, στις ΗΠΑ το 1996.

Η επιστολή αθωώνει τον παραγωγό Suge Knight για κάθε συμμετοχή και «κατονομάζει τους δολοφόνους», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη RJ Bond, ο οποίος έδωσε το σχετικό έγγραφο στην εφημερίδα Sun.

Την επιστολή φέρεται να έχει γράψει ένας από τους ενόπλους, που άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο Tupac, το 1996 στο Λας Βέγκας. Ένα μέλος συμμορίας, γνωστό ως «Danny», φέρεται να παρέδωσε αρχικά την επιστολή σε έναν δημοσιογράφο στην τηλεόραση.

Στο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, δίνει λεπτομέρειες της δολοφονίας, λέγοντας πως «κανένας δεν θα τα κατάφερνε». Κάνει επίσης αναφορά σε ένα ραπ τραγούδι που φέρεται να έκλεψε ο Tupac από έναν ανερχόμενο ράπερ και σε έναν άγριο ξυλοδαρμό από άνδρες του Tupac, όταν διεκδίκησε το τραγούδι. Σημειώνει επίσης ότι ο Tupac επικηρύχθηκε και αναφέρεται στο αιματηρό χτύπημα εκδίκησης.

Ο συγγραφέας της επιστολής ήταν εκείνος που θα σκότωνε τον Suge Knight, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο αμάξι, σύμφωνα με όσα έγραψε. Ένας άλλος ανερχόμενος ράπερ κατoνομάζεται στην επιστολή ως δεύτερος ένοπλος, που σκότωσε τον Tupac, ωστόσο το δημοσίευμα δεν αναφέρει το όνομά του για νομικούς λόγους.

Στη συνέχεια, η επιστολή ρίχνει ευθύνες στον επικεφαλής ασφαλείας της δισκογραφικής Death Row Records, Reggie Wright Jr, υποστηρίζοντας ότι εκείνος είπε στους ενόπλους πού θα βρίσκεται ο Tupac τη νύχτα της δολοφονίας.

Επιστολή - ομολογία ρίχνει φως στο μυστήριο της δολοφονίας του Tupac Facebook Twitter

Ο RJ Bond, ο οποίος είναι ο δημιουργός μίας σειράς ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Tupac, αναφέρει πως «η ιστορία πίσω από την επιστολή ομολογίας είναι πολύ απλή. Δόθηκε σε δημοσιογράφο του Fox, που ενδιαφερόταν πολύ για την ιστορία. Είχε προγραμματιστεί μία τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά δεν εμφανίστηκε ο συνεντευξιαζόμενος, και η επιστολή παραδόθηκε στη συνέχεια στον Russell Poole (πρώην αστυνομικό), αρχειοθετήθηκε και έμεινε στο αρχείο για πολύ καιρό. Όταν την είδα, το όνομα του Reginald Wright Jnr μού τράβηξε την προσοχή. Γράφει ότι έδωσε την τοποθεσία του Tupac. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν το διάβασα».

Ο σκηνοθέτης αναφέρεται επίσης και τον ράπερ Yafeu Fula, ο οποίος σκοτώθηκε λίγο μετά τον Tupac. Ο Yafeu Fula βρισκόταν κοντά στην Cadillac του Tupac, τη νύχτα της δολοφονίας και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία του Las Vegas, αναφερόμενος στον οδηγό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ένοπλοι. «Όταν είδαμε μία φωτογραφία του Danny, ταίριαζε στην περιγραφή του οδηγού», σημειώνει ο Bond.

Ο Wright Jr αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με τη δολοφονία. Το 2015, απάντησε στις καταγγελίες αναφέροντας ότι πολλά άτομα που τον είχαν συνδέσει με τη δολοφονία του Tupac είχαν πεθάνει κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει στο κάρμα, σύμφωνα με τη Sun.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ