ΒΑΣΕΙΣ 2024

Ενώ τα fake news μεταδίδουν πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται με 21χρονη transgender, οι Βρετανοί την καλούν στο κοινοβούλιο

Ενώ τα fake news μεταδίδουν πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται με 21χρονη transgender, οι Βρετανοί την καλούν στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
3

Η είδηση πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται μια transgender φοιτήτρια ηλικίας 21 ετών έχει εμφανιστεί από χθες στο διαδίκτυο, αλλά ξεκίνησε από πολύ αμφιλεγόμενα ταμπλόιντ και η αναπαραγωγή της την κατατάσσει απλά στην κατηγορία fake news.

Φυσικά ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την αρχική πηγή της παραπληροφόρησης και ακόμη και ελληνικές ιστοσελίδες συνεχίζουν μέχρι σήμερα να γράφουν για τον υποτιθέμενο γάμο και το ποια είναι η Sophia Hutchins.

Η Τζένερ είναι αναμφίβολα ένα αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ και το γκόσιπ για την προσωπική της ζωή πουλάει, αλλά είναι επίσης μια σημαντική προσωπικότητα που έχει αναδείξει ακτιβιστικά ζητήματα της LGBTQ+ κοινότητας όντας η διασημότερη transgender του κόσμου.

Αυτή ακριβώς την πτυχή της προσωπικότητάς της αναγνωρίζουν οι Βρετανοί οι οποίοι την καλούν με τον πιο επίσημο τρόπο στη χώρα τους.

Η Τζένερ κλήθηκε να δώσει διάλεξη στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 9 Μαΐου, όπως αποκαλύπτει το BuzzFeed News.

Η Τζένερ θα δώσει διάλεξη στη Βουλή των Κοινοτήτων στα πλαίσια εκδήλωσης που υποστηρίζεται από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Channel 4 και καλεί υψηλού επιπέδου προσωπικότητες να μιλούν δημόσια για τη σημασία της διαφορετικότητας στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Η Τζένερ έχει επικριθεί από την κοινότητα τα τελευταία χρόνια για την ξεκάθαρη υποστήριξή της στον Αμερικανό Ντόναλντ Τραμπ, αλλά από την άλλη δεν παύει να στηρίζει πάντα τα δικαιώματα της κοινότητας και να μιλά ανοιχτά.

Την Παρασκευή, ένας εκπρόσωπος του Channel 4 επιβεβαίωσε ότι η Τζένερ θα δώσει διάλεξη και την χαρακτήρισε ως μια transexual που με την μετάβασή της έφερε το θέμα στο προσκήνιο, συμβάλλοντας στην τόνωση του διαλόγου και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης. 

Στην ίδια εκδήλωση έχουν επίσης μιλήσει στο παρελθόν οι ηθοποιοί Riz Ahmed και Idris Elba.

Πολιτισμός
3

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Πολιτισμός / Δείτε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου

Mετά από μια πολυετή συλλογική προσπάθεια και την υποστήριξη φορέων και Υπηρεσιών το ερχόμενο Σάββατο εγκαινιάζεται από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.
LIFO NEWSROOM
Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με τρεις μοναδικές στιγμές το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου

Πολιτισμός / Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με Καραθάνο, Γουλιώτη και ένα μεγάλο πάρτι

Ο Τιάγκο Ροντρίγκες σκηνοθετεί τον Νίκο Καραθάνο και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η Στεφανία Γουλιώτη θα βρεθεί 24 ώρες επί σκηνής και ένα μεγάλο πάρτι θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας σεζόν της Στέγης τον Οκτώβριο.
LIFO NEWSROOM
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» για μια επετειακή έκθεση

Πολιτισμός / Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» για μια επετειακή έκθεση

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, κοστούμια ερμηνευτών και σκηνικά αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
LIFO NEWSROOM