Ενώ τα fake news μεταδίδουν πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται με 21χρονη transgender, οι Βρετανοί την καλούν στο κοινοβούλιο

Ενώ τα fake news μεταδίδουν πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται με 21χρονη transgender, οι Βρετανοί την καλούν στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
3

Η είδηση πως η Κέιτλιν Τζένερ παντρεύεται μια transgender φοιτήτρια ηλικίας 21 ετών έχει εμφανιστεί από χθες στο διαδίκτυο, αλλά ξεκίνησε από πολύ αμφιλεγόμενα ταμπλόιντ και η αναπαραγωγή της την κατατάσσει απλά στην κατηγορία fake news.

Φυσικά ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την αρχική πηγή της παραπληροφόρησης και ακόμη και ελληνικές ιστοσελίδες συνεχίζουν μέχρι σήμερα να γράφουν για τον υποτιθέμενο γάμο και το ποια είναι η Sophia Hutchins.

Η Τζένερ είναι αναμφίβολα ένα αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ και το γκόσιπ για την προσωπική της ζωή πουλάει, αλλά είναι επίσης μια σημαντική προσωπικότητα που έχει αναδείξει ακτιβιστικά ζητήματα της LGBTQ+ κοινότητας όντας η διασημότερη transgender του κόσμου.

Αυτή ακριβώς την πτυχή της προσωπικότητάς της αναγνωρίζουν οι Βρετανοί οι οποίοι την καλούν με τον πιο επίσημο τρόπο στη χώρα τους.

Η Τζένερ κλήθηκε να δώσει διάλεξη στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 9 Μαΐου, όπως αποκαλύπτει το BuzzFeed News.

Η Τζένερ θα δώσει διάλεξη στη Βουλή των Κοινοτήτων στα πλαίσια εκδήλωσης που υποστηρίζεται από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Channel 4 και καλεί υψηλού επιπέδου προσωπικότητες να μιλούν δημόσια για τη σημασία της διαφορετικότητας στη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Η Τζένερ έχει επικριθεί από την κοινότητα τα τελευταία χρόνια για την ξεκάθαρη υποστήριξή της στον Αμερικανό Ντόναλντ Τραμπ, αλλά από την άλλη δεν παύει να στηρίζει πάντα τα δικαιώματα της κοινότητας και να μιλά ανοιχτά.

Την Παρασκευή, ένας εκπρόσωπος του Channel 4 επιβεβαίωσε ότι η Τζένερ θα δώσει διάλεξη και την χαρακτήρισε ως μια transexual που με την μετάβασή της έφερε το θέμα στο προσκήνιο, συμβάλλοντας στην τόνωση του διαλόγου και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης. 

Στην ίδια εκδήλωση έχουν επίσης μιλήσει στο παρελθόν οι ηθοποιοί Riz Ahmed και Idris Elba.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανθολογία για την Ελευσίνα μέσα από τα μάτια των προσκυνητών του τόπου

Πολιτισμός / Μια ανθολογία για την Ελευσίνα μέσα από τα μάτια των προσκυνητών του τόπου

«Έγραψαν για Αυτήν» είναι ο τίτλος της ανθολογίας για την Ελευσίνα με κείμενα των Φλωμπέρ, Βιρτζίνια Γουλφ, Χάουπτμαν, Πάουντ, Σικελιανού, Αρτώ, Καμύ, Μύλλερ, Σεφέρη, Ρίτσου κ.ά.
THE LIFO TEAM
Η σύχρονη αμερικανική τέχνη εξυμνεί τη δημοκρατία στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Η σύγχρονη αμερικανική τέχνη εξυμνεί τη δημοκρατία με έκθεση τέχνης στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το ταξίδι της περιοδεύουσας έκθεσης του Art in Embassies ξεκίνησε στην Αθήνα με έργα γνωστών Αμερικανών καλλιτεχνών και μηνύματα υπέρ της ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ